Secretul celor mai pufoase găluște a fost dezvăluit de bucătarii cu experiență. Adaugă acest ingredient atunci când le pregătești și nu doar că nu se vor mai sfărâma la fiert, dar vor și mai aromate. Iată despre ce este vorba.
Supa cu găluște nu este un preparat greu de făcut, dar, ca oricare altul, are secretele sale. De bază, bineînțeles, sunt găluștele. De ele depinde gustul mâncării, dar și aspectul este important. De aceea, multe gospodine se tem să le gătească.
Astfel că, dacă vrei să-ți iasă, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Înainte de toate, importante sunt cantitățile: dintr-un ou îți ies trei porții de găluște. Alături de acesta vei mai avea nevoie de: 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș și puțină sare.
Pentru a obține găluște pufoase, care să nu se sfărâme la fiert, este necesar să se separi albușul de gălbenuș, iar ulterior se amestecă cu sare. Albușul se bate până devine spumă, apoi se toarnă peste gălbenuș, împreună cu puțin ulei.
Pe măsură ce se amestecă ingredientele, treptat se toarnă și grișul, până când se obține o compoziție omogenă. Totul se lasă la „odihnit” timp de 15 minute, pentru a se umfla. Găluștele se împart cu ajutorul unei linguri.
Pentru a forma găluște, lingurița se înmoaie în supă, apoi se ia cam jumătate, pentru a nu fi prea mari. După ce găluștele au fost puse în oala clocotită, se pune puțină apă rece. Se spune că așa se sperie „găluștele” și se încetinește focul.
Se pune un capac peste oală și se lasă să fiarbă încet. Găluștele trebuie să se umfle, ca să absoarbă supa. Din când în când, se mai adaugă apă rece, pentru a fierbe abia mișcat. Când clocotește mai tare, se mai pune niște apă rece.
Spre final, se ia puțină supă, se strecoară și pun câteva găluște. Se mai pot pune și câteva rondele de morcov și țelină, 2-3 bucăți de carne de vită și se poate adăuga și puțin pătrunjel verde.
Pregătite astfel, găluștele nu se pot folosi doar la supă, ci și la tocăniță. Secretul este să ai răbdare și să fierbi totul la foc mic, pentru ca această să nu se sfărâme sau se întărească, notează poftă-bună.com.