Plantele sunt foarte ușor de îngrijit dacă știi ce să pui în ghiveciul florilor ca să scapi de dăunători și să înflorească spectaculos. Ingredientul pe care foarte mulți români îl au în bucătărie e considerat un pesticid natural. De acum înainte nu-l vei mai arunca la coșul de gunoi.
Florarii au numeroase trucuri și sfaturi pentru iubitorii de flori, care își doresc să aibă plante minunate și înflorite o perioadă cât mai lungă. Specialiștii din domeniu vin cu ponturi și când vine vorba de dăunătorii care pot afecta serios plantele.
Pentru a-i elimina definitiv tot ce trebuie să faci este să adaugi în recipientele florilor un produs care este un pesticid natural. Acesta constă în zațul de cafea care este și un bun agent de fertilizare datorită conținutului ridicat de nitrogen.
Ingredientul se pune direct la baza plantelor. În plus, experții susțin că se poate amesteca îngrășământul pe care îl folosești de obicei pentru plantele din casă. În felul acesta plantele vor beneficia de mai multe avantaje.
Zațul de cafea are rolul de a îmbunătăți calitatea pământului și sporește capacitatea solului de a reține apa. Mai mult decât atât, zațul de cafea aerisește substratul și reprezintă o sursă deosebit de importantă de azot.
Totodată, alungă dăunătorii din grădina pentru că atrage râmele, care sunt benefice pentru pământul din curte. Așadar, acest produs este foarte util ca îngrășământ organic în grădină pentru că se descompune în mod natural.
Zațul de cafea are numeroase întrebuințări când vine vorba de îngrijirea florilor. Acesta poate fi adăugat în compost, chiar împreună cu filtrele de cafea, care se descompun destul de ușor. De asemenea, este bun pentru mulcire.
În aceeași notă, specialiștii spun că acest ingredient, care de obicei se aruncă la gunoi, poate ține la distanță pisicile. Felinele obișnuiesc să-și facă nevoile între plantele din grădină, însă vor fi alungate de mirosul acestui produs.
Persoanele care au rețineri privind efectul folosirii zațul de cafea asupra nivelului de aciditate din sol, trebuie să știe că odată opărit va atinge un nivel neutru al pH-ului. Așadar, nu există niciun motiv de îngrijorare.