Life

Ce să pui în gogoși ca să iasă pufoase. Ingredientul care le dă o aromă puternică și le schimbă textura

Află ce să adaugi în aluatul de gogoși pentru a obține o textură pufoasă. Acest ingredient special le conferă o aromă intensă.
09.08.2024 | 22:48
Ce sa pui in gogosi ca sa iasa pufoase Ingredientul care le da o aroma puternica si le schimba textura
Ce să pui în gogoși ca să iasă pufoase. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Cum să obții gogoși perfect pufoase? Acest ingredient surprinzător le oferă o textură aerată și o aromă care le face irezistibile.

Ce să pui în gogoși ca să iasă pufoase. Ingredientul care le dă o aromă puternică și le schimbă textura

Există un ingredient special care poate transforma gogoșile obișnuite în niște delicii de nerefuzat. Acest adaos nu doar că face gogoșile mai pufoase, dar le dă și o aromă plăcută. Cum să le prepari?

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a savura gogoși delicioase făcute în casă. Cu puțină răbdare, câteva trucuri simple și un ingredient special, poți crea un desert care va impresiona pe toată lumea.

Ingredientul secret despre care vorbim este o lingură de unt topit, care face minuni pentru textura și aroma gogoșilor.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

225 gr făină
125 ml lapte
O lingură de unt
1 ou
2-3 linguri de zahăr
O jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
Esență de vanilie sau orice alte arome după gust
Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Vrei să faci niște gogoși de vis, adorate de întreaga familie? Iată o rețetă simplă pe care oricine o poate urma, conform libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Într-un bol mare, amestecă făina cu bicarbonatul și un praf de sare. În alt vas, bate oul și adaugă zahărul, amestecând până se topește tot. Fă o adâncitură în făină și toarnă acolo untul topit, oul bătut cu zahăr și laptele călduț.

ADVERTISEMENT

Amestecă totul ușor cu o spatulă până obții un aluat uniform. Aluatul nu trebuie frământat prea mult, doar cât să se lege, apoi lasă-l să se odihnească 15 minute.

Întinde aluatul pe masă și folosește un pahar pentru a tăia cercurile care vor forma gogoșile. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, adaugă cu grijă gogoșile și prăjește-le pe ambele părți până devin aurii și frumoase.

Scoate gogoșile pe un șervețel de hârtie să absoarbă surplusul de ulei. Cât sunt încă calde, presară zahăr pudră deasupra. Poftă bună!