Life

Ce să pui în gogoșile de post ca să iasă delicioase și pufoase. Ingredientul care le dă o savoare deosebită

Ingredientul pe care să-l adaugi în gogoșile de post ca să-ți iasă delicioase și pufoase. Le va oferi o savoare deosebită.
09.04.2025 | 22:44
Ce sa pui in gogosile de post ca sa iasa delicioase si pufoase Ingredientul care le da o savoare deosebita
Ce să adaugi în gogoșile de post ca să iasă gustoase și pufoase. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Gogoșile de post reprezintă o alternativă bună pentru un desert simplu și ușor de preparat. Dacă vrei să iasă gustoase și pufoase, nu uita să folosești un anumit ingredient.

Ce ingredient să adaugi în gogoșile de post. Așa vor ieși delicioase și pufoase

În perioada postului, multe persoane încearcă diverse rețete, indiferent dacă este vorba despre feluri principale sau deserturi. Din fericire, există numeroase opțiuni de preparate gustoase, chiar dacă nu conțin ingrediente de origine animală.

ADVERTISEMENT

De exemplu, poți încerca gogoșile de post, care se prepară foarte ușor. Dacă respecți lista de ingrediente pentru acest desert, vei obține niște gogoși de casă moi și pufoase, perfecte pentru o gustare simplă.

Pentru acest gogoși, ai nevoie de 500 g făină, 50 ml ulei, 4 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat și 25 g drojdie proaspătă, dar poți folosi, în schimb, 7 g de drojdie uscată.

ADVERTISEMENT

Lista ingredientelor include 200 ml de apă călduță, un praf de sare, esență de vanilie, după gust, ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru decor. Cu ajutorul esenței de vanilie, gogoșile de post nu doar că vor fi foarte aromate, dar și pufoase.

Într-un bol de mici dimensiuni, drojdia se dizolvă în 200 ml de apă călduță, nu fierbinte, apoi se adaugă o lingură de zahăr și una de făină. Se amestecă bine. Amestecul trebuie lăsat să stea timp de 10 – 15 minute, până când se activează și e spumos.

ADVERTISEMENT

După aceea, într-un bol mai mare, se pun făina cernută, restul de zahăr, sarea, zahărul vanilat și esența de vanilie. Deasupra se toarnă maiaua, adică amestecul de drojdie activată, după care poți începe să frămânți.

ADVERTISEMENT

Ce să faci înainte de a prăji gogoșile

Treptat, se adaugă cei 50 ml de ulei. Continuă să frămânți până când vei obține un aluat moale și elastic, care trebuie să fie ușor nelipicios. Bolul se acoperă cu un prosop curat, iar aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, pentru aproximativ o oră. Va fi gata atunci când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafață pe care ai presărat puțină făină. Se întinde cu ajutorul unui sucitor la o grosime de aproximativ 1 cm. Gogoșile se taie cu un pahar, dar poți utiliza și o formă rotundă, notează spynews.ro.

Lasă gogoșile la odihnit pentru alte 15 – 20 de minute, acoperindu-le cu un prosop. Uleiul se încinge într-o cratiță adâncă, iar gogoșile se prăjesc pe ambele părți, până când devin aurii.

Se scot pe prosoape de hârtie astfel încât să absoarbă uleiul în exces. După ce gogoșile de post s-au răcit ușor, se presară peste ele zahăr pudră. Pot fi servite simple, dar și alături de miere, dulceață sau ciocolată topită. Poftă bună!