Life

Ce să pui în gulaș ca să-l faci bun de te lingi pe degete. Un ingredient simplu face toată diferența

Cum prepari cel mai savuros gulaș. Ingredientul care nu ar trebui să îți lipsească dacă vrei să pui un adevărat deliciu în farfurie.
05.12.2024 | 23:27
Ce sa pui in gulas ca sal faci bun de te lingi pe degete Un ingredient simplu face toata diferenta
Rețeta pentru cel mai delicios gulaș. Ingredientul care nu ar trebui să îți lipsească niciodată. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți prepara cel mai bun gulaș. Un singur ingredient nu trebuie să îți lipsească dacă vrei ca preparatul să aiba un gust aparte. Este secretul la care apelează multe gospodine.

Ingredientul cheie pentru un gulaș ca la carte

Gulașul se înscrie cu succes pe lista preparatele delicioase, ușor de făcut. Originară din Ungaria, această mâncare și-a făcut loc în topul preferințelor românilor.

ADVERTISEMENT

Gulașul este foarte asemănător cu o tocană. Conține multe legume, cartofi, ceapă și nu numai, dar și carne. Gulașul poate fi făcut atât cu carne de vită, cât și cu carne de porc sau miel.

Indiferent pentru care rețetă optezi, trebuie să știi că rezultatul va fi la fel de delicios. Totuși, dacă vrei ca preparatul să aibă un gust aparte, atunci neapărat trebuie să folosești ingredientul secret.

ADVERTISEMENT

Ingredientul cheie care te va ajuta să prepari un adevărat deliciu este boiaua. Pentru a face un gulaș ca la carte, ai nevoie doar de o linguriță de pudră de boia. Boiaua nu oferă doar o aromă distinctivă preparatului, ci și o culoare roșiatică intensă.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cel mai bun gulaș

Pentru un prepara un gulaș perfect, ai nevoie de o ceapă, un ardei gras roșu, 800 g de cartofi galbeni și 2 linguri de ulei de măsline. Lista ingredientelor continuă cu 20 g pastă de tomate, 400 g roșii bucăți din conservă, 200 g de varză murată și 300 ml fond de legume.

ADVERTISEMENT

În prepararea gulașului, un loc aparte îl ocupă condimentele. Necesare sunt 2 frunze de dafin, 3 cuișoare, 3 boabe de ienibahar și sare și piper după gust.

Pentru început, va trebui să prepari fondul de legume. Acesta se obține simplu, din legumele menționate peste care se pun două părți de apă. După ce au fiert, se pasează și se obține o supă.

ADVERTISEMENT

Următorul pas constă în tocarea măruntă a cepei. Ardeiul se taie și el fâșii subțiri, iar cartofii se taie în bucăți mari. După ce ai tocat legumele, poți trece la prăjirea cepei.

Într-o oală, se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa și se lasă la prăjit maxim 5 minute. Peste ceapă se pune pasta de tomate și se lasă la prăjit încă 2 minute. Ulterior, se adaugă roșiile bucăți, fondul de legume, cartofii, pudra de boia, frunzele de dafin, cuișoarele și ienibaharul. Toate se fierb pentru 10 minute.

După ce au trecut cele 10 minute, se adaugă ardeiul și varza murată. Încă 15 minute pe foc sunt suficiente pentru ca preparatul să fiarbă, iar cartofii să se înmoaie. La final, gulașul se condimentează cu sare și piper.

ADVERTISEMENT
Tags: