Ce să pui în gulaș ca să-ți iasă mai bun ca la oricare restaurant. Ingredientul pe care ungurii îl adaugă pentru un gust desăvârșit. Preparatul culinar va fi mult mai savuros dacă ții cont de câteva sfaturi simple.
Ce se adaugă în gulașul unguresc pentru a fi mai delicios ca la restaurant. Produsul folosit de toate gospodinele pricepute. Acest fel de mâncare se prepară în mod clasic din carne și legume, care își îmbină perfect aromele.
Multe bucătărese obișnuiesc să se bazeze pe un ingredient banal, care nu lipsește din nicio bucătărie. Acesta este țelina care conferă un gust plăcut și care are foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului.
Leguma are efecte detoxifiante, antiinflamatorii, antidepresive și antibiotice. A fost folosită pentru prima oară ca și medicament, fiind menționată în scrierile lui Homer. Hipocrat descria țelina drept un calmant nervos.
A început să fie populară în Europa undeva în secolul al XVIII-lea, iar acum este apreciată pentru calitățile sale. Nutriționiștii spun că această legumă care nu lipsește din guleș contribuie la pierderea în greurare. În plus, are calorii negative.
Gulașul unguresc se face extrem de simplu și rapid, cu ingrediente pe care le au toate gospodinele. Rețeta tradițională constă în bucăți fragede de carne de vită și foarte multe legume. Se folosește un kilogram de carne de vită și 50 de grame de untură sau ulei.
De asemenea, preparatul culinar are nevoie de 5-6 cartofi, 4-5 morcovi, 3 cepe, 1 ardei gras, 1 roșie mare, o jumătate de țelină, 5-6 căței de usturoi, frunze de țelină, o legătură de pătrunjel, sare, piper, boia și chimen.
Carnea de vită se spală cu apă din belșug și se taie cubulețe. Se pune uleiul sau untura într-o oală încăpătoare, iar când e încins se adaugă carnea. Se pun condimentele și se diluează cu puțină apă, apoi se lasă vasul acoperit cu un capac până când carnea devine fragedă.
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele. Se pun în oală și se toarnă apă cât să le acopere complet. Se lasă pe aragaz timp de 45 de minute, la foc mic. La acest pas unele gospodine obișnuiesc să facă găluști din făină și ou, care sunt puse cu lingura în mâncare.
Se mai lasă pe aragaz o perioadă scurtă și apoi se oprește focul. Legătura de pătrunjel se spală și se taie mărunt pentru a se adăuga în gulaș. Mâncarea se servește caldă împreună cu o salată de varză sau cu diverse murături.