Află ce trebuie să pui în mălai pentru ca mămăliga să-ți iasă pufoasă, fără cocoloașe. E bine să adaugi un ingredient secret la momentul potrivit. Este secretul gospodinelor din Moldova.
Mămăliga este printre cele mai apreciate feluri de mâncare din România. În diverse părți din țară și din lume, există mai multe variante ale acestui preparat.
Un avantaj pe care îl are mămăliga este faptul că se poate consuma alături de numeroase preparate, cum ar fi împreună cu sarmalele, în loc de pâine, sau la tochitură.
Mulți preferă să consume mămăliga în loc de pâine, aceasta fiind o bună întrebuințare. Se poate consuma și ca un preparat de sine stătător, cu brânză.
Indiferent de cum vrei să prepari mămăliga, e important să folosești ingredientele potrivite, dar contează și modul de preparare. Mălaiul e bine să fie cât mai fin dacă vrei ca mămăliga să iasă cremoasă.
Pentru ca mămăliga să-ți iasă perfect, e bine să ții cont de anumiți pași. Imediat după ce ai pus apa la fiert, se adaugă și un praf de sare, dar și un praf de mălai în apă.
Sarea este ingredientul secret și e important să o adaugi la început. Restul de mălai se adaugă imediat după ce apa a început să fiarbă. Nu trebuie să aștepți până când aceasta fierbe, deoarece se vor forma cocoloașe.
În cazul în care vrei o mămăligă fină, nu trebuie să torni tot mălaiul deodată, ci se adaugă puțin câte puțin, în ploaie. Mămăliga se amestecă constant în timpul fierberii. Doar așa va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.
Dacă utilizezi mălai de țară, trebuie să-l fierbi cu 15 minute mai mult decât cel din comerț. Imediat după ce ai preparat mămăliga, aceasta trebuie scoasă pe un tocător de lemn, deoarece acesta va absorbi excesul de apă.
De asemenea, dacă vrei o mămăligă și mai delicioasă, poți să folosești lapte în loc de apă. Adaugă, la final, o lingură de unt, după ce oprești focul, pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă. Unele gospodine aleg să adauge untul încă din timpul fierberii.
O altă metodă pentru ca mămăliga să iasă cremoasă este să adaugi făină de porumb în loc de mălai. Făina de porumb se adaugă treptat, cernută.