Fasolea verde este una dintre legumele ”vedetă” ale sezonului de vară. Fiind ușor de preparat, nu este de mirare că multe gospodine optează pentru ea atunci când nu vor să stea prea mult în bucătărie. Dacă vrei să îi cucerești pe cei dragi cu un astfel de preparat, iată ce ingredient ”minune” trebuie să folosești.
Fasolea verde este o legumă versatilă ce poate fi preparată în diverse moduri. Una dintre cele mai simple rețete este cea de fasole verde la tigaie. Pe lângă faptul că este delicioasă, nici nu necesită mult timp de preparare.
Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de 600 de grame de fasole verde, 6 căței de usturoi, 3-4 cepe medii, sare, piper, mărar și pătrunjel după gust. Dacă vrei ca fasolea ta să aibă un gust deosebit, nu trebuie să uiți de ingredientul ”minune”.
Pentru ca această rețetă să fie completă, mai ai nevoie de 5 roșii medii. Acestea vor adăuga un plus de savoare și prospețime preparatului.
Trebuie să știi de la început că pentru o astfel de rețetă nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute. Pentru că este un preparat simplu de făcut, nici nu trebuie să stai mereu lângă el de frică să nu se ardă.
Primul pas în prepararea acestui deliciu culinar este tăierea fasolei. Tecile se taie în bucăți de 2-3 centimetri și se pun la oprit în apă cu sare. După ce s-au opărit, tecile tăiate se spală sub jet de apă rece.
Într-o tigaie, se pune uleiul la încins peste care se adaugă ceapa tocată mărunt. Când aceasta a căpătat o culoare aurie, se pun fasolea verde și jumătate din cantitatea de roșii. Amestecul se lasă la foc mic.
După cinci minute, se adaugă restul de roșii, usturoiul și verdeața. Preparatul trebuie să stea pe foc, cu un capac peste până când fierbe fasolea. După 20 de minute, preparatul mai poate fi lăsat la prăjit un minut, dar, de data asta, fără capac.
Pentru a te bucura de aroma intensă a acestui preparat, se recomandă servirea lui cât timp este fierbinte. Poți să îl consumi ca atare sau poți să îl folosești pe post de garnitură.
Acest preparat poate fi consumat atât la prânz, cât și seara. De asemenea, fasolea verde la tigaie poate fi preparată inclusiv în perioada postului. Specialiștii recomandă astfel de preparate pe bază de fasole verde datorită beneficiilor pe care le are această legumă.
Fibrele pe care le conține fasolea verde ajută sistemul digestiv și previn constipația. Fasolea verde este benefică pentru un tranzit regulat și previne apariția bolilor grave, inclusiv a cancerului de colon.