În momentul în care alegi să îți speli pantofii în mașina de spălat rufe, e bine să ții cont de anumite detalii. Există cazuri în care încălțămintea ta poate ajunge să fie distrusă complet și sigur nu îți dorești asta.
Mașina de spălat rufe nu lipsește din nicio locuință. E foarte utilă, la fel ca și uscătorul de rufe. Când vine vorba însă de anumite accesorii, ori materiale, sunt niște reguli pe care trebuie să le urmăm.
În principiu procesul de spălare de hainelor e unul foarte simplu. Știm cât detergent de rufe să punem, dar și balsam. Totodată, multe dintre articolele vestimentare au notat pe etichetă recomandări de spălare, precum temperatura.
Ce faci însă când vrei să speli pantofii în mașina de spălat rufe? Primul lucru pe care trebuie să îl știi este faptul că nu orice tip de încălțăminte este potrivit pentru spălarea automată. Astfel, verifică bine eticheta din interiorul acestora sau consultă recomandările producătorului.
Pielea naturală, dar și pielea întoarsă nu vor fi spălate niciodată în mașină pentru că se pot deteriora. De cealaltă parte încălțămintea din pânză poate trece cu brio de procesul de spălare.
Ce să pui însă în mașina de spălat rufe când speli pantofii astfel încât să fii sigur că aceștia nu se deteriorează? În primul rând o geantă de rufe din plasă, sau o față de pernă veche. Totodată, mai ai nevoie de detergent de rufe cu pH neutru, iar în unele cazuri de înălbitor oxigenat, pentru pantofii albi.
Detergentul cu pH neutru este esențial. Astfel, ai grijă în momentul în care îl alegi. Totodată, e esențial să scoți șireturile înainte de a băga încălțămintea la spălat. Acestea se pot încurca, iar ulterior se pot rupe. E recomandat ca ele să fie spălate manual, sau puse într-o pungi de rufe.
În același timp, dacă alegi să speli pantofii în mașina de spălat rufe, ai grijă să îndepărtezi înainte excesul de murdărie cu o cârpă umedă. „Am văzut prea multe mașini înfundate cu resturi, deoarece perechi de încălțăminte prea murdare au fost introduse în mașina de spălat fără ca acest pas să fie efectuat”, avertizează expertul în curățenie Lee Gilbert.
În ceea ce privește programul de spălare, optează pentru un ciclu cât mai delicat, dar și pentru apă rece. În acest mod eviți posibila deteriorare a materialului și știi că încălțămintea ta e în siguranță.
La final, odată ce procesul e încheiat, nu usca încălțămintea a uscătorul de rufe. Adezivul ar putea fi afectat. Astfel, cel mai bine usuci încălțămintea la temperatura camerei. Deși durează mai mult, procesul e unul cât se poate de sigur.