Bucătarii profesioniști și-au dezvăluit trucurile și au dezvăluit ce poți pune în oală dacă vrei să faci cartofii să fiarbă mai repede. Gospodinele iscusite cunosc această informație și o folosesc ori de câte ori au ocazia.
Cartofii sunt folosiți zilnic în bucătăria românească și sunt delicioși oricum ai alege să-i pregătești. Această legumă poate fi inclusă în mai multe rețete, unele mai sănătoase decât altele.
Specialiștii de la Heathline afirmă cu unul dintre cele mai sănătoase moduri în care pot fi consumații cartofii este prin fierbere. Acest mod de gătire este benefic pentru organism, cât și pentru siluetă.
Cartoful fiert are în compoziție carbohidrați și consumat în cantitatea potrivită va avea efecte pozitive asupra corpului tău. Iar dacă îți place să mănânci astfel, leguma, dar nu ai răbdare, dar poți să folosești anumite trucuri.
Astfel, pentru a ajuta cartofii să fiarbă mai repede, nu este nevoie decât să adaugi în oală și puțin unt. În acest mod, la suprafață se va forma o peliculă subțire de grăsime, iar legumele se vor pătrunde într-un timp mult prea scurt.
Pe de altă parte, dacă pui unt în oală nu doar că o să fiarbă mai repede cartofii, dar vor avea și un gust delicios și o aromă deosebită. În plus, untul se găsește în orice bucătărie, iar de acum va deveni unealta secretă.
De asemenea, este bine de știut faptul că modul în care tai cartofii influențează timpul de fierbere. Aceștia trebuie porționați în bucățele mici și egale. Feliile nu trebuie să fie mai mari de un centimetru.
Totodată, atunci când îi tai, ar fi bine să îi ții sub un jet de apă rece. Astfel, se va elimina excesul de amidon și cartofii nu vor mai fi lipicioși atunci când vor fi gătiți, ceea ce îi va da și un aspect mai frumos preparatului.
Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că apa trebuie să fiarbă atunci când pui cartofii. Este necesar ca oala să fie și ea acoperită cu un capac ce reține aburul și căldura, pentru a salva timp.