Life

Ce să pui în oala în care fierb sarmalele ca să fie fragede. Trucul la care apelează Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu știe cum să facă cele mai fragede și delicioase sarmale. Bucătarul se bazează pe un ingredient cheie când le prepară.
16.12.2024 | 11:51
Ce sa pui in oala in care fierb sarmalele ca sa fie fragede Trucul la care apeleaza Catalin Scarlatescu
Ce să pui în oala în care fierb sarmalele ca să fie fragede. Sursă foto: Freepik, Instagram / colaj Fanatik

E foarte important ce pui în oala în care fierb sarmalele dacă vrei să fie fragede. Cătălin Scărlătescu a împărtășit câteva secrete când vine vorba de modul în care le prepară ca să iasă mereu perfecte.

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul pentru sarmalele perfecte

Cătălin Scărlătescu are o mulțime de rețete spectaculoase. De altfel juratul MasterChef le dezvăluie constant fanilor săi cum prepară anumite mâncăruri astfel încât gustul, dar și textura să fie unele perfecte.

Și pentru că sarmalele sunt alimentele vedetă de la masa de Crăciun, Cătălin Scărlătescu a decis să împărtășească câteva secrete și legate de acest preparat. Se pare că el se bazează pe un ingredient secret.

Se pare că e foarte important ce pui în oala în care fierb sarmalale ca să iasă fragede. Bucătarul spune că acestea vor fi și mai gustoase în momentul în care vor fi savurate. Despre ce este însă vorba?

Înainte de toate trebuie spus că juratul MasterChef folosește cantități fixe. Astfel, la rețeta lui este nevoie de: 2 kg de ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 de grame de orez și 40 de grame de piper.

Ce să pui în oala în care fierb sarmalele ca să fie fragede

La acestea se mai adaugă o bucată de afumătură, varză murată, dar și sare și bulion. În ceea ce privește modul de preparare, Cătălin Scărlătescu toacă ceapa mărunt și apoi o călește până când devine aurie.

Ceapa se lasă la răcit cât timp carnea trebuie tocată, iar orezul spălat. Ulterior se amestecă orezul cu carnea, cimbru, sare piper, dar și cu ingredientul secret. Ce să pui în oala în care fierb sarmalele ca să fie fragede? Afumătură, spune bucătarul.

Aceasta nu doar că dă un gust aparte acestui preparat, dar îi schimbă și textura. Astfel, după ce amestecul este gata se împăturește în frunzele de varză murată, iar apoi restul de varză rămasă se amestecă cu bulion și totul se pune în oală.

Prima oară se pune un strat de varză, dar și foi de dafin. La mijloc se pune o bucată de afumătură mai mare, iar mai apoi un strat de sarmale. Se continuă cu un alt strat de varză, iar mai apoi altul de sarmale până când oala este plină.

Ulterior se adaugă apă și ulei, iar sarmalele sunt gata să fie puse la cuptor. Ele trebuie lăsate acolo timp de 3-4 ore spune bucătarul. Iar diferența cu siguranță o vor vedea și gospodinele la final.