Nutriționistul vedetelor are întotdeauna ponturi utile pentru urmăritorii săi, iar de această dată spune ce să pui în paharul cu apă pentru a elimina stresul și inflamația. Recomandările medicului Mihaela Bilic sunt simple și foarte practice.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți doctori români, vine cu ponturi prețioase pentru a scăpa de stres și inflamație. Vedeta susține că aceste neplăceri pot fi eliminate extrem de ajutor cu un singur pahar cu apă.
Acesta nu se bea simplu, ci se adaugă un ingredient la îndemâna tuturor oamenilor. Medicul le recomandă românilor să pună un plic de probiotic care transformă ritualul matinal într-un remediu pentru organism.
În felul acesta coloniile de bacterii benefice din intestinul unei persoane primesc un impuls care contribuie la întărirea imunității. În plus, amestecul de apă călduță și probiotice are rolul de a reduce inflamația.
De asemenea, Mihaela Bilic susține că această băutură simplă și rapidă îmbunătățește răspunsul organismului la stres. Mai mult, combinația dintre cele două elemente este ideală pentru hidratare și susținerea echilibrului intestinal.
„Chiar dacă sunteți asigurați pe toate planurile, eu tot o să vă întreb. Cu stresul, cum stați? Pentru că și el, stresul, depinde de echilibru intestinal. Iar la capitolul stres, inflamație și sindrom de burnout, disbioza este un factor cauzator și agravant.
Haideți să lămurim câteva noțiuni. Ce înseamnă burnout? Este o stare de epuizare extremă atât mentală cât și fizică. Stresul cronic activează axa hipotalamă-hipofizo-suprarenală și crește nivelul de cortizol.
Dezechilibru hormonal produce un dezechilibru la nivel intestinal, scade numărul de bacterii benefice și apare disbioza, cu inflamație generalizată în tot corpul și accentuarea simptomelor de epuizare”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic este conștientă că nu există o pilulă magic pentru a-i ajuta pe oameni să scape de stres, doar că bacteriile cu care coabităm știu să lupte cu stresul. Unele tulpini probiotice, cum ar fi lactobacillus și bifidobacteriile, reduc inflamația din corp.
De asemenea, aceste tulpini probiotice reduc nivelul de cortizol, întăresc bariera intestinală și modulează inflamația sistemică. Medicul transmite că, în plus, contribuie la creșterea producției a hormonului responsabil pentru starea de bine, și anume serotonină.
În aceeași notă, specialistul subliniază că schimbările pe care le facem în stilul nostru de viață sunt extrem de importante. Sănătatea începe din interior, motiv pentru care trebuie să ținem cont de coloniile de bacterii benefice din intestin.
Acestea trebuie multiplicate, crescute și hrănite pentru a putea rezista la stres, care este prezent în viețile noastre tot mai des. Mihaela Bilic mai adaugă că probioticele trebuie să fie neapărat de calitate și să conțină un număr mare de bacterii vii, dar și compuși prebiotici necesari hrănirii acestora.