Dacă ți-e poftă de o porție delicioasă de papanași, dar nu ești as în bucătărie și ți-e teamă că nu o să-ți iasă, nu te grăbi să fugi la restaurant. Un ingredient secret va face minuni pentru aluat și vei obține cel mai delicios desert.
Papanașii reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor și nu numai. Adesea preparatul este comandat în restaurant și mulți se tem să încerce să-l facă în casă, de teamă ca nu va ieși la fel de bun.
Dar nimic nu se compară cu o porție de papanași la care ai muncit cu mâna ta, de aceea, următoarea rețetă ți-ar putea fi de mare folos. Secretul aluatului pufos și delicios este un ingredient la care nu te-ai fi așteptat.
Prin urmare, vei avea nevoie de 500 grame brânză de vaci, bine scursa de zer, 3 ouă, 250 grame făină, 100 de grame zahăr, 200 de grame smântână, o linguriță de bicarbonat de sodiu și un praf de sare.
Aluatul va fi transformat total de esența vanilie. Pe lista de ingrediente se mai regăsește coaja rasă de la o lămâie și 200 de grame de dulceață de afine sau de vișine, pentru servit.
Următorul pas pentru a obține papanași delicioși este prepararea aluatului. Într-un bol, se adaugă brânza de vaci și ouăle și se omogenizează. Peste se pun zahărul, aromele si bicarbonatul și se amestecă în continuare cu un tel sau o lingură.
Ulterior, în compoziție se încorporează făina, treptat. De menționat este că aluatul nu trebuie frământat prea tare, deoarece nu este nevoie să fie elastic. Din contră, e bine să fie ușor lipicios, pentru papanași fragezi, scrie cumsa.ro.
Aluatul se pune pe blatul de lucru presărat cu făină și se împarte în mai multe părți, din care se formează bucățile mari, dar și bilele micuțe. Gaura din mijloc trebuie să fie suficient de mare, ca să se prăjească bine în interior.
Papanașii se prăjesc într-o cantitate generoasă de ulei, cam 6-7 centimetri. Se poate testa cu o bilă mică de aluat, când se formează bule în jurul său, uleiul este încins.
Când se întâmplă asta, focul se dă mai mic și gogoșile se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot pe o tavă tapetată cu șervețele de hârtie, pentru a absorbi uleiul. Apoi se trec prin zahăr, se așază pe farfurie și se servesc cu smântână și dulceață.