Ce să pui în pârjoalele moldovenești ca să le dai cel mai bun gust. Este secretul gospodinelor cu experiență. Doar așa îți vor ieși pufoase, numai bune de savurat.
Pârjoalele moldovenești sunt un adevărat deliciu. Se prepară ușor, iar pentru a te asigura că ies delicioase și pufoase, trebuie să te folosești un singur truc special.
Gospodinele prepară de ani de zile pârjoale. Rețeta este simplă, iar dacă vei respecta toți pașii, te vei bucura de un preparat care îți va încânta papilele gustative.
Înainte de a trece la prepararea pârjoalelor, va trebui să te asiguri că ai toate ingredientele. Vei avea nevoie de 500 g de carne tocată, un cartof crud, o ceapă, 2-3 căței de usturoi și două ouă.
Lista ingredientelor continuă cu un sfet de franzelă nu foarte proaspătă și 120 ml de apă sau lapte cu care vei înmuia pâinea. Nu trebuie să lipsească nici uleiul pentru prăjit, faina albă sau pesmetul, sare, piper și cimbru după gust.
Pentru început, va trebui să te ocupi de carne. O poți pune într-un vas încăpător, iar peste ea adaugi ouăle bătute și condimentele, sare, piper cimbru și usturoi.
Între timp, sfertul de franzelă se pune la înmuiat în lapte. După ce s-a îmbibat suficient, aceasta trebuie stoarsă și pusă peste carnea tocată din bol.
Cartoful și ceapa se pun tot peste carne, însă nu înainte de a le da pe răzătoare. Se amestecă bine până când toate ingredientele devin o pastă omogenă.
Dacă vrei ca pârjoalele să îți iasă moi și pufoase, trebuie neapărat să pui în aplicare trucul gospodinelor cu experiență. Tot ce trebuie să faci este să amesteci compoziția cu o lingură de lemn timp de 5 minute. Doar așa vei obține pârjoale pufoase și moi.
Înainte de a forma pârjoalele, este recomandat ca amestecul să fie lăsat la odihnit 10-15 minute. Apoi, în palmele umede, poți să formezi pârjoalele așa cum îți place, mai mici sau mai mari.
După ce le-ai aplatizat, pârjoalele pot fi puse la prăjit în uleiul încins. Sunt gata după ce au căpătat o culoare aurie. Este recomandat să le scoți pe o farfurie acoperită cu șervețele pentru a absorbi uleiului. Poftă bună!