Dacă îți este poftă de o porție de paste, iată o rețetă extrem de savuroasă și foarte rapidă. Este similară cu cea a italienilor și în mod cert nu vei da greș cu ea, dorind să prepari ceva bun pentru familie sau cineva apropiat. Lista de ingrediente este foarte simplă.
Pastele sunt unele dintre cele mai iubite preparate italienești de români și nu numai. Mulți își doresc o rețetă prin care să le facă rapid, dar și delicioase. Pe internet a devenit virală o astfel de modalitate. Trebuie numaidecât să o încerci!
Marele bucătar Martin Berasategui, care are cele mai multe stele Michelin, a dezvăluit cum prepară el pastele, încât să iasă cremoase, sățioase și cu un gust memorabil. Pe Tik-Tok, una dintre cele mai utilizate rețele de socializare, a reușit să cucerească milioane de oameni prin pastele sale.
Rețeta de paste a lui Martin Berasategui presupune următoarele ingrediente: 400 grame de macaroane, 250 grame de brânză gorgonzola, 150 de grame de șuncă iberică în cuburi, 100 de grame de brânză emmental rasă, 500 de grame de smântână pentru gătit, 1/2 cub supă de pui.
Primul pas este să pui o oală pe foc cu apă. Când apa va da în clocot se vor răsturna pastele și se vor lăsa să fiarbă în jur de 15 minute. Din când în când mai amestecați în ele în așa fel încât să nu se lipească de vas și să creeze o arsură.
Cât timp pastele sunt la fiert, apucați-vă de făcut un sos. Amestecați smântână de gătit cu bulion, sare și brânză. După ce s-au fiert, pastele se scurg de apă. Puteți apela la o strecurătoare, ca să vă fie mai ușor și aveți grijă să nu vă atingeți mâinile cu apa fierbinte.
Ulterior, pastele se adaugă în sosul pregătit în prealabil, iar peste ele se mai pune șuncă prăjită. Nu adăugați ulei, fiindcă șunca are deja multă grăsime. Tot ce vă mai rămâne apoi de făcut este să amestecați textura și să o puneți într-o tavă de cuptor.
Cuptorul trebuie preîncălzit înainte de a introduce tava cu paste. Acestea vor trebui să stea la copt, la 150 de grade, vreme de 20 de minute, până când vor căpăta o aromă ușor rumenită deasupra. Opțional, înainte de a le băga la cuptor, le puteți unge cu smântână bătută cu ou.
Rezultatul va fi unul neașteptat de bun garantat! După ce pastele se scot din cuptorul aragazului se pot acoperi cu un prosop de bucătărie, pentru 10 minute, în așa fel încât să fie cât mai moi. La final se pot asorta cu un pahar de vin și se servesc alături de cei dragi. Poftă bună!