Life

Ce să pui în perișoare ca să iasă pufoase și să nu se mai sfărâme. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască

Ce să adaugi în perișoare pentru a le obține pufoase, fără a se mai sfărâma. Trucul genial la care trebuie să apeleze orice gospodină.
05.06.2024 | 18:47
Ce sa pui in perisoare ca sa iasa pufoase si sa nu se mai sfarame Trucul genial pe care orice gospodina trebuie sa il cunoasca
Rețetă delicioasă de perișoare. Sursa foto: youtube
ADVERTISEMENT

Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai consumate produse de către români. Este și inevitabil, de altfel, luând în calcul faptul că face parte din lista bucatelor tradiționae și foarte gustoase. Cum să faci o rețetă ca la carte?

Cum să obții perișoarele pentru ciorbă cât mai pufoase

Servită cu multe verdețuri și cu smântână sau ardei alături, acest tip de ciorbă este și foarte sățioasă. Multor gospodine, însă, li se sfărâmă perișoarele. Cum să împiedice acest lucru, încât să-i surprindă pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

Află mai întâi de toate că o asemenea ciorbă se servește la prânz. Se poate prepara oricând pentru niște musafiri, dacă vrei să-i impresionezi prin măiestria în bucătărie sau pentru membrii familiei.

Ca perișoarele să iasă moi și pufoase, trebuie să fiți foarte atente/atenți la cantitatea de orez adăugată în compoziție. Prea mult orez va face ca perișoarele să se desfacă în  bucăți, fiindcă nu s-au legat ingredientele cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Două linguri de orez sunt mai mult decât suficiente pentru 500 de grame carne tocată. În plus, aveți grijă și ca să nu aibă multă grăsime carnea. În caz contrar, riscul ca perișoarele să nu se sfărâme va fi unul inevitabil.

Fiți precauți și față de cantitatea de ceapă, dar și față de albușul de ou. Acesta nu trebuie să fie învechit, ci proaspăt. De asemenea, el va reda perișoarelor aspectul pufos și moale. În timpul fierbierii, acestea vor sta întregi.

ADVERTISEMENT

Cum faci o ciorbă de perișoare

Cum procedezi mai departe după ce ai făcut perișoarele? Ia un vas, ideal o oală, și pune în aceasta apă să fiarbă. Când apa dă în clocot, se adaugă perișoarele. Vor trebui lăsate în jur de 30 de minute pentru a fi gata.

ADVERTISEMENT

Separat, se pun legume la călit, adică o ceapă tăiată mărunt, o roșie, un ardei și un morcov tăiate tot mărunt. Amestecați în ele timp de 5 minute, după care turnați apă deasupra lor, dar nu până la gura vasului de fierbiere.

Puneți sare în apă, în funcție de cantitatea de care aveți voie, și completați cu borș când apa fierbe. Lăsați totul pe foc 20 de minute, după care puneți pătrunjel și perișoarele. Pentru o aromă mai intensă, puteți adăuga și gălbenuș de ou bătut. Poftă bună!