Pilaful este unul dintre cele mai delicioase preparate. Chiar dacă este ușor de făcut, trebuie să acorzi atenție câtorva detalii. Doar așa vei reuși să obții un preparat delicios.
Pilaful se numără printre mâncărurile preferatele ale românilor. Rețetele de preparare ale pilafului sunt multiple. În funcție de gusturi, acesta poate conține legume, precum morcovi sau ardei, dar și diverse tipuri de carne.
Pilaful de pui este gătit cel mai des de către gospodine, dat fiind faptul că gustul legumelor este echilibrat de gustul cărnii. Acesta se prepară simplu, nu sunt necesare multe ingrediente, însă, există anumite secrete care te vor ajuta să pui în farfurie cel mai bun pilaf cu pui.
În primul rând, orezul joacă un rol esențial în prepararea pilafului. Tocmai de aceea, este recomandat să folosești orez cu bob rotund sau mediu. Înainte de a trece la gătitul propriu zis, este important să speli orezul pentru a elimina amidonul și să îl gătești 3 minute împreună cu legumele.
Pentru a prepara pilaf de pui, ai nevoie de 250 g de orez, 4 bucăți de pulpe de pui, 2 morcovi, o ceapă și un ardei gras roșu. Lista ingredientelor continuă cu 3 linguri de ulei, 2 foi de dafin, sare și piper după gust și câteva fire de pătrunjel.
Ingredientul secret care dă un gust deosebit pilafului este supa de pui. Pentru această rețetă, 750 de ml de supă sunt suficienți. În cazul supei folosite pentru pilaf, este recomandat să optezi pentru pieptul de pui cu os sau pentru pulpe. Osul este cel care adaugă un plus de savoare supei, ceea ce înseamnă că și preparatul final va fi mult mai gustos.
Prepararea pilafului de pui este simplă. Pentru început, se iau pulpele și se prăjesc în ulei. După ce au devenit aurii, se dau deoparte. În tigaia în care s-au prăjit pulpele se va căli și ceapă până când va deveni sticloasă. Peste ea se vor pune ardeiul și morcovii tocați și se vor căli timp de 4 minute.
Peste legume se va pune orezul care trebuie spălat în prealabil. Două minute sunt suficiente pentru ca acesta să se călească împreună cu legumele.
Peste orez și peste legume se vor pune pulpele, supa de pui fierbinte, foile de dafin, sarea și piperul. Întreaga compoziție va fierbe pentru încă 25 de minute la foc mic, iar vasul trebuie neapărat acoperit.
După ce orezul a fiert, se oprește focul, însă, vasul se mai lasă acoperit pentru încă 10 minute. Înainte de a fi servit, peste pilaful de pui se presară firele de pătrunjel tocate mărunt.