Dacă vrei să îți iasă piureul de cartofi ca la restaurant, e foarte important ce pui în el. Totodată, mai contează și modul în care îl prepari. Un celebru bucătar francez a dezvăluit secretul său.
Piureul de cartofi este delicios. Pentru mulți e o alternativă la cartofii prăjiți, având în vedere faptul că nu conține chiar atât de multe grăsimi. Mai mult de atât, este garnitura perfectă pentru orice tip de mâncare.
Știm prea bine că putem prepara cartofii în numeroase moduri astfel încât să ne bucurăm de beneficiile lor. De la cartofi prăjiți crocanți delicioși, până la cartofi copți sau fierți, ori chiar piure de cartofi, avem de unde alege.
E important însă să cunoaștem câteva trucuri pe care să le punem în practică în bucătărie. Faimosul bucătar francez, Joël Robuchon, a spus ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă ca la restaurant.
Acesta a dezvăluit propria rețetă, care a ajuns la inimile clienților. Menționăm faptul că bucătarul a câștigat nu mai puțin de 32 de stele Michelin cu preparatele sale, un record care încă nu a fost doborât.
Și rețeta sa pentru piureul de cartofi a fost una dintre cele care i-a adus faima. Astfel, contează foarte mult ce pui în piureul de cartofi ca să iasă ca la restaurant și ca să poată avea acea textură perfectă.
Se pare că în realitate cantitățile sunt importante. Mai exact, pentru un preparat perfect avem nevoie de 25% unt, 25% lapte, iar restul de 50% să fie cartofii. Aceste proporții vor face diferența la final.
În ceea ce privește modul de preparare, cartofii se spală bine, iar apoi se pun la fiert în coajă. În apă se adaugă de asemenea și puțină sare. Cartofii trebuie să fiarbă în jur de 25 de minute, iar când sunt gata se scurge apa.
Se usucă bine cartofii, iar apoi se curăță repede coaja. Luăm apoi o ustensilă specială și începem să zdrobim cartofii, iar în tot acest timp laptele se lasă la fiert. Prima oară se pune untul rece peste cartofi.
Important de știut e faptul că oala cu cartofi trebuie să fie pe foc atunci când se adaugă untul. Compoziția se amestecă bine, iar de abia la final se toarnă și laptele și se amestecă din nou. Tot atunci se adaugă și sare, după gust.