Cum se prepară, de fapt, cel mai fin și aerat piure de cartofi. Trucul care te va ajuta să transformi acest preparat dintr-o simplă garnitură într-un adevărat deliciu. Puține gospodine știu cum să facă asta.
Piureul de cartofi este considerat unul dintre cele mai simple preparate. În realitate, există anumite detalii care fac diferența între un preparat banal și unul delicios, iar chefii experimentați au împărtășit secrete cu toți.
Pentru a obține un piure fin și aerat trebuie neapărat să ții cont de câțiva pași. Primul dintre ei este să înmoi cartofii în apă rece, înainte de a-i pune la fiert. Chiar dacă poate părea ceva banal, acest pas este unul dintre principalele trucuri care te vor ajuta să obții un preparat delicios.
Atunci când înmoi cartofii în apă rece, excesul de amidon va fi eliminat. Nu multe gospodine știu, dar amidonul este principalul vinovat de textura lipicioasă a piureului. În lipsa lui, cartofii nu vor mai avea o textură gumoasă, iar piureul va fi mai fin.
Înainte de a-i pune la fiert, cartofii trebuie curățați de coajă și tocați cubulețe. Apoi, trebuie să stea în apă cel puțin 30 de minute. Pentru o textură pufoasă, este recomandat să îi lași în apă timp de o oră.
Bucătarii cu experiență mai au un as în mânecă. Pentru o textură cât mai aerisită și mai cremoasă, aceștia pun în piureul de cartofi un ou. Oul nu doar că schimbă textura piureului, dar îi va da și un gust mai bun.
Pentru a pune oul în piure, cartofii trebuie fierți, pasați și lăsați un pic la răcit. Între timp, se bate oul crud și se adaugă peste cartofi. Ulterior, totul se amestecă foarte bine până când oul și încorporează.
Aceste trucuri te vor ajuta să schimbi textura piureului, însă, de departe, cei mai importanți sunt cartofii pe care îl folosești. Este recomandat să optezi pentru cartofii speciali pentru piure, deoarece aceștia conțin mai puțin amidon. De asemenea, este important să nu fierbi prea mult cartofii, pentru că asta ar putea oferi piureului o textură apoasă.