Life

Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă fin și aerat. Secretul bucătarilor pentru un preparat desăvârșit

Ingredientul care nu ar trebui să lipsească din piureul de cartofi. Este asul din mânecă al bucătarilor pricepuți pentru a-i da preparatului o textură fină și aerată.
28.04.2025 | 16:35
Ce sa pui in piureul de cartofi ca sa iasa fin si aerat Secretul bucatarilor pentru un preparat desavarsit
Ingredientul care te ajută să obții un piure de cartofi aerat și fin. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cum se prepară, de fapt, cel mai fin și aerat piure de cartofi. Trucul care te va ajuta să transformi acest preparat dintr-o simplă garnitură într-un adevărat deliciu. Puține gospodine știu cum să facă asta.

Trucul pentru un piure fin și aerat

Piureul de cartofi este considerat unul dintre cele mai simple preparate. În realitate, există anumite detalii care fac diferența între un preparat banal și unul delicios, iar chefii experimentați au împărtășit secrete cu toți.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține un piure fin și aerat trebuie neapărat să ții cont de câțiva pași. Primul dintre ei este să înmoi cartofii în apă rece, înainte de a-i pune la fiert. Chiar dacă poate părea ceva banal, acest pas este unul dintre principalele trucuri care te vor ajuta să obții un preparat delicios.

Atunci când înmoi cartofii în apă rece, excesul de amidon va fi eliminat. Nu multe gospodine știu, dar amidonul este principalul vinovat de textura lipicioasă a piureului. În lipsa lui, cartofii nu vor mai avea o textură gumoasă, iar piureul va fi mai fin.

ADVERTISEMENT

Înainte de a-i pune la fiert, cartofii trebuie curățați de coajă și tocați cubulețe. Apoi, trebuie să stea în apă cel puțin 30 de minute. Pentru o textură pufoasă, este recomandat să îi lași în apă timp de o oră.

Alte secrete pentru un piure ca la restaurant

Bucătarii cu experiență mai au un as în mânecă. Pentru o textură cât mai aerisită și mai cremoasă, aceștia pun în piureul de cartofi un ou. Oul nu doar că schimbă textura piureului, dar îi va da și un gust mai bun.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune oul în piure, cartofii trebuie fierți, pasați și lăsați un pic la răcit. Între timp, se bate oul crud și se adaugă peste cartofi. Ulterior, totul se amestecă foarte bine până când oul și încorporează.

ADVERTISEMENT

Aceste trucuri te vor ajuta să schimbi textura piureului, însă, de departe, cei mai importanți sunt cartofii pe care îl folosești. Este recomandat să optezi pentru cartofii speciali pentru piure, deoarece aceștia conțin mai puțin amidon. De asemenea, este important să nu fierbi prea mult cartofii, pentru că asta ar putea oferi piureului o textură apoasă.

Tags: