Tu știi ce să pui în piureul de cartofi ca să îl faci perfect? Dacă vrei să te bucuri de o textură cremoasă, dar totodată și aromată, un bucătar cu experiență vine cu niște sfaturi utile.
Piureul de cartofi este delicios. De altfel numeroase preparate care au la bază cartofi pot fi unele perfecte. Și totuși cum să îl facem astfel încât să ne bucurăm și de o textură cremoasă, dar și de un gust bun?
Rosemary Gill, director de educație la școala de gătit Milk Stree și totodată un bucătar celebru, a vorbit despre acest subiect. Într-o postare pe contul personal de socializare, el a dezvăluit secretul pentru o garnitură ideală.
Ce să pui în piureul de cartofi ca să îl faci perfect? Bucătarul spune că există câteva reguli esențiale care trebuie luate în calcul. Mai exact, cartofii trebuie fierți în lapte și nicidecum în apă. În acest mod, ei se fac mai bine și își schimbă textura.
„Fierbeți piureul de cartofi în lapte, nu în apă, cartofii sunt ca o pastă, eliberează amidon în lichidul în care se gătesc. Acest lichid devine efectiv aur lichid – permițându-ne să obținem cartofi piure luxurianți, mătăsoși, cremoși. Când aruncați apa în care ați fiert cartofii, aruncați tot amidonul, deci îl irosiți”, a spus specialistul.
Totodată, el a mai explicat și ce alt rol mai are laptele adăugat în această rețetă. Se pare că el înlocuiește smântâna de gătit când e folosit în această manieră. Astfel, putem renunța la anumite ingrediente când îl folosim.
„Laptele devine lichidul nostru de gătit și un înlocuitor pentru smântâna de gătit pe care mulți o adaugă la piure”, a mai dezvăluit bucătarul șef, explicând ce să pui în piureul de cartofi ca să îl faci perfect.
Iar reacțiile au început să curgă. Au fost persoane care au spus că vor încerca această metodă. Altele în schimb nu au fost încântate și din contră, au început să îl critice pe bucătar spunând că acesta ar fi preparat mai degrabă o supă decât în piure de cartofi real.
Au fost și persoane care au venit cu alte idei inedite. O utilizatoare spre exemplu a spus că fierbe cartofii în supa de la pui, în loc de apă. De asemenea, aceasta se bazează pe unt mai degrabă decât pe lapte.