Ingredientul pe care îl poți adăuga în piureul de cartofi pentru a fi mult mai moale și mai pufos. Preparatul poate fi consumat fără probleme inclusiv în zilele de post.
Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare. Ușor de preparat și sățios, nu este de mirare că acesta este alegerea multor gospodine, mai ales în zilele de post.
Există multe secrete care pot da un gust și o textură aparte piureului. De obicei, gospodinele apelează la margarină pentru a face preparatul mai moale și mai pufos. Totuși, se pare că ingredientul ”minune” este altul.
Dacă vrei ca piureul tău să iasă moale, dar să îl poți consuma și în zilele de post, tot ce trebuie să faci este să adaugi ceapă. Poate că nu multă lume știe, dar acesta a fost asul din mânecă al gospodinelor înainte de Revoluție.
În prezent, majoritatea celor care vor să prepare un piure de cartofi moale apelează la margarină sau lapte. Totuși, cei care vor să mănânce acest preparat și în perioada postului trebuie doar să apeleze la ceapă.
Piureul de cartofi cu ceapă cu este deloc greu de preparat. În primul rând, cartofii trebuie curățați, tăiați cubulețe și puși la fiert. În timp ce aceștia sunt la fiert, te poți ocupa de ceapă.
Ceapa trebuie și ea tocată mărunt și pusă la călit într-o cantitate mică de ulei. După ce a devenit aurie și s-a înmuiat, este numai bună de pus în piureul de cartofi.
După ce au fiert, cartofii vor fi pisați cât mai bine. Apoi, peste ei se va pune ceapa, după care se va amesteca foarte bine, astfel încât aromele să se întrepătrundă.
Există o variantă la fel de bună și pentru cei care nu sunt adepții cepei. Ceapa poate fi înlocuită cu usturoi. Similar cepei, usturoi se va căli înainte de a fi pus peste cartofi.
Piureul de cartofi de post poate fi asezonat după gust. Pot fi puse diverse ierburi aromatice pentru un plus de savoare sau poate fi consumat ca atare, pe post de garnitură.