Life

Ce să pui în plăcinta cu mere ca să iasă ca la carte. Rețeta autentică pe care orice gospodină trebuie să o cunoască

Cum prepari cea mai delicioasă plăcintă cu mere chiar la tine acasă. Ingredientele de care ai nevoie pentru un desert reușit.
07.06.2024 | 21:14
Ce sa pui in placinta cu mere ca sa iasa ca la carte Reteta autentica pe care orice gospodina trebuie sa o cunoasca
Cum prepari cea mai delicioasă plăcintă de mere la tine acasă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile pe care românii le prepară cu drag. Este simplu de făcut și poate fi servită alături de cei dragi. Acum, că tot este sezonul lor, iată cum să prepari cea mai delicioasă plăcintă cu mere.

Ingredientele necesare pentru a prepara cea mai delicioasă plăcintă cu mere

Plăcinta de mere este un desert popular în rândul românilor. Aceasta se prepară foarte ușor, iar ingredientele nu sunt deloc numeroase. La final, rezultatul va fi mereu pe placul tuturor.

ADVERTISEMENT

Pentru început, trebuie să te asiguri că ai ingredientele necesare pentru aluat. Și anume, 300 de grame de făină albă, o linguriță de sare, 225 de grame de unt rece și 120 de ml de apă rece.

Gustul plăcintei este dat de umplutură. Pentru aceasta, vei avea nevoie de 8 mere decojite și tăiate felii, de 150 de grame de zahăr și de 2 linguri de făină. Nu trebuie să îți lipsească 1 linguriță de scorțișoară măcinată, un sfert de linguriță de nucșoară măcinată, o lingură de suc de lămâie și o lingură de unt.

ADVERTISEMENT

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele menționate, poți trece la prepararea plăcintei. Pentru început, va trebui să amesteci într-un bol mare făina cu sarea, după care adaugi untul rece. Amesteci totul și adaugi treptat apă până se va obține un amestec omogen.

Cum prepari cea mai bună plăcintă cu mere la tine acasă

Amestecul rezultat se va împărți în două bile pe care le vei aplatiza. Acestea trebuie să stea stea la frigider cel puțin o oră. În tot acest timp, te poți ocupa de alți pași.

ADVERTISEMENT

Într-un alt bol se pun feliile de măr, peste care se adaugă zahărul, făina, nușcoara, scorțișoara și sucul de lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă până când feliile de măr sunt acoperite în totalitate.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 220 de grade Celsius. Între timp, se ia una dintre bilele de aluat din frigider și se întinde pe o suprafață tapetată cu făină. Aceasta trebuie să ia forma unui cerc suficient de mare încât să acopere baza și marginile tăvii.

ADVERTISEMENT

După ce ai acoperit tava cu aluat, se pune compoziția de mere peste care se adaugă cubulețe de unt. Cealaltă bilă de aluat de întinde peste compoziție și ciupește pentru a sigila totul. Poți face câteva tăieturi aluatului pentru ca aburul să iasă în timpul coacerii.

Plăcinta cu mere este gata în maxim 50 de minute. În funcție de cuptor, poate fi gata și mai devreme, atunci când crusta devine aurie. Înainte de a o tăia și a o servi, plăcinta cu mere trebuie să stea 2 ore la răcit.

ADVERTISEMENT