Cum poți face cea mai delicioasă plăcintă cu mere. Ai nevoie de un singur ingredient pe care să îl adaugi pentru un gust deosebit. Este ieftin, se găsește în toate supermarketurile și face diferența.
Fără doar și poate, plăcinta cu mere este un desert care miroase a copilărie. Este ușor de preparat și este ideală de pus pe masă atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios.
Plăcinta cu mere este combinația perfectă de gust și aromă. Pentru un desert ca la carte, trebuie să știi că diferența o face un singur ingredient. Dacă îl vei folosi, vei obține o plăcintă de mere deosebit de bună.
Pentru a face plăcintă cu mere, ai nevoie de 2 ouă, 3 albușuri de ouă, praf de sare, 400 de grame de făină și 10 g de praf de copt. Tot pentru aluat vei mai avea nevoie de 200 g de zahăr, 30 g unt, 250 ml de lapte și de scorțișoară, considerat ingredientul secret care dă gust plăcintei.
Pentru umplutură sunt necesare 1 kg de mere, 150 g zahăr brun, 1 lingură de scorțișoară și 50 g de unt. Adițional, mai poți folosi 20 g de unt și zahăr pudră după gust, pentru decorul final.
Pentru început, va trebui să te ocupi de umplutura plăcintei. Se curăță merele de coajă, se dau prin răzătoare, după care se pun la călit timp de 20 de minute, alături de unt și de zahărul brun. După ce se evaporă lichidul, se pune scorțișoara și se lasă la răcit.
Următorul pas constă în prepararea aluatului. Se mixează ouăle întregi cu albușul, cu zahărul și cu sarea până când se dizolvă zahărul, iar compoziția devine cremoasă. Separat, se cern făina, scorțișoara și praful de copt, după care de adaugă peste compoziția de ouă.
Ulterior, trebuie adăugate laptele și untul topit, iar întreaga compoziție de amestecă cu mixerul pentru 3 minute. Jumătate din această compoziție se va pune în tavă și se va băga la cuptor timp de 12 minute, la 180°C.
După ce s-a scurs timpul, peste foaia coaptă se va pune compoziția plăcintei, după care se adaugă și restul compoziției de aluat. Plăcinta cu mere trebuie să stea în cuptor 40 de minute, tot la 180°C. Înainte de a o decora cu zahăr pudră, plăcinta se lasă 15 minute la răcit.
Plăcinta cu mere este un desert care nu se va demoda niciodată. Fie că o servești simplă, cu zahăr pudră sau alături de o cupă de înghețată, această plăcintă îți va încânta papilele gustative. Poftă bună!