Life

Ce să pui în plăcinta cu mere pentru a avea un gust special. Ingredientul care îți va aduce aminte de copilărie

Rețeta simplă pentru cea mai delicioasă plăcintă cu mere. Ingredientul la care apelează de fiecare dată gospodinele cu experiență.
02.12.2024 | 15:35
Ce sa pui in placinta cu mere pentru a avea un gust special Ingredientul care iti va aduce aminte de copilarie
Ce ingredient nu ar trebui să lipsească din compoziția plăcintei de mere dacă vrei să aibă gustul din copilărie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi. Este ușor de preparat, iar gospodinele cu experiență au un as în mânecă. Și anume, un ingredient care oferă preparatului un gust aparte.

Care este ingredientul secret pe care gospodinele îl folosesc în plăcinta cu mere

Iarna și-a intrat în drepturi, iar gospodinele sunt nevoite să adapteze rețetele în funcție de sezon. Atunci când vine vorba de deserturi, plăcinta cu mere este unul dintre cele mai ușoare de preparat.

ADVERTISEMENT

Există numeroase rețete de preparare a plăcintei cu mere. Fie că vorbim de cea cu aluat sau cea cu foi, ambele sunt la fel de delicioase. Însă, pentru ca rezultatul să fie unul excepțional, din compoziție nu trebuie să lipsească ingredientul secret.

Așa cum îi spune și numele, merele joacă un rol important în această rețetă. Pentru ca gustul să fie unul desăvârșit, se recomandă ca acestea să fie din soiul Granny Smith sau Golden Delicious.

ADVERTISEMENT

După ce te-ai asigurat că ai ales merele potrivite, trebuie neapărat să introduci în rețetă ingredientul minune. Scorțișoara este asul din mânecă al gospodinelor cu experiență care vor să obțină o plăcintă cu un gust aparte.

Rețeta pentru cea mai bună plăcintă cu mere și dulceață de gutui

Dacă vrei să prepari o plăcintă delicioasă cu mere și gutui nu a nevoie de prea multe ingrediente. Trebuie să te asiguri că ai 600 g de făină, 7 g de praf de copt, un ou și 50 de grame de zahăr tos. Lista ingredientelor continuă cu 150 g de unt gras, 150 g de iaurt grecesc și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Pentru umplutură, vei avea nevoie de 500 g de mere răzuite, 30 g de zahăr vanilinat și 400 g de dulceață de gutui. Tot de pe lista de ingrediente necesare mai fac parte și o linguriță de pudră de scorțișoară și zahăr pudră pentru decor.

Pentru început, va trebui să te ocupi de pregătirea aluatului. În bolul mixerului vei pune untul moale, zahărul tos, zahărul vanilinat, oul, iaurtul, sarea și bicarbonatul. Toate ingredientele se vor amesteca până când se va obține o compoziție omogenă.

ADVERTISEMENT

Făina se va amesteca cu praful de copt și va fi adăugată peste compoziția din bolul mixerului. Aluatul rezultat se va acoperi cu un prosop și se va lăsa la odihnit timp de 20 de minute.

Compoziția se prepară și ea foarte ușor. Merele rase se pun în tigaie, iar peste ele se adaugă zahărul vanilat și scorțișoara. Caramelizarea merelor este gata atunci când acestea își schimbă culoarea și devin aurii. După ce se răcesc, peste merele caramelizate se va pune dulceața de gutui.

Acum că ai terminat prepararea compoziției, poți trece la montarea plăcintei. Pentru asta, va trebui să împarți aluatul în două părți egale. O parte va fi așezată în tava tapetată cu faină, iar peste ea va fi turnată compoziția. Totul va fi acoperit de a doua parte de aluat.

Plăcinta de mere va trebui să stea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. 35 de minute sunt suficiente pentru ca aceasta să se coacă uniform. După ce este gata, poți presăra zahărul pudră.

ADVERTISEMENT