Life

Ce să pui în prăjiturile cu ciocolată. Ingredientul care le va face pufoase și delicioase

Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din aluatul pentru prăjituri cu ciocolată. Este asul din mânecă al gospodinelor cu experiență.
25.03.2025 | 00:29
Ce sa pui in prajiturile cu ciocolata Ingredientul care le va face pufoase si delicioase
Ingredientul care te ajută să obții cele mai pufoase prăjituri cu ciocolată. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cât de simplu este să prepari prăjituri cu ciocolată. Un singur ingredient va face diferența și te va ajuta să obții un desert delicios și pufos.

Ingredientul pe care trebuie să îl folosești atunci când prepari prăjituri cu ciocolată

Niciodată nu vei da greș dacă alegi să prepari un desert pe bază de ciocolată. Poate că una dintre cele mai simple variante este cea de prăjituri cu ciocolată. Considerate de mulți un răsfăț pentru papilele gustative, din compoziția lor nu trebuie să lipsească un ingredient despre care gospodinele spun că face minuni.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca prăjiturile să iasă pufoase, atunci trebuie să cunoști secretele marilor patiseri. Potrivit acestora, diferența o face un singur ingredient, care trebuie adăugat în compoziția aluatului pentru prăjituri.

De obicei, fără acest ingredient minune, aluatul tinde să fie uscat. Dacă vrei să prepari cele mai bune prăjituri cu ciocolată, ai nevoie de 175 g de unt, 175 g de zahăr pudră, 3 ouă, 135 g de făină și 40 g pudră de cacao. Nu trebuie să uiți de ingredientul secret și anume, de cele 2 linguri de lapte. Pentru crema lor, ai nevoie de 125 g unt nesărat, 250 g zahăr pudră, 50 g pudră de cacao.

ADVERTISEMENT

Laptele este ingredientul care face minuni pentru prăjiturile cu ciocolată. Dacă aluatul este prea gros, poți folosi lapte integral sau semi-degresat pentru a obține o compoziție aerată. În cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți opta pentru laptele vegetal, care aerează compoziția și ajută la umezirea prăjiturilor.

Rețeta de prăjituri cu ciocolată, pas cu pas

Pentru început, va trebui să setezi cuptorul la 180 de grade Celsius și să tapezi o tavă cu formă de brioșe. Apoi, bate untul cu zahărul pudră, până când obții o textură aerată. Mai departe, va trebui să adaugi faina și pudra de cacao, iar totul se amestecă foarte bine.

ADVERTISEMENT

După ce ai obținut aluatul dorit, acesta se pune în formele pentru brioșe. De obicei, 20 de minute sunt suficiente pentru a se coace, dar în funcție de cantitatea de lapte folosit, poate dura mai mult.

ADVERTISEMENT

După ce s-a scurs timpul, prăjiturile se lasă la răcit, iar în paralel, poți prepara glazura pentru ele. Ai nevoie de unt, pe care îl vei bate cu zahărul pudră și cacao. După ce s-au răcit prăjiturile, tot ce trebuie să faci este să torni glazura peste ele.