Salata de boeuf nu lipsește de masa de sărbători a românilor. Fiecare gospodină gătește preparatul după bunul plan, dar prntru un gust de neuitat trebuie să ții cont de anumite ingrediente cheie.
Nu există sărbători fără celebra salată de boeuf. Preparatul este unul destul de simplu, dar de efect. Nu doar românii sunt pasionați de acest fel de mâncare, ci și alte naționalități.
Spre exemplu, francezii și rușii susțin că ei au inventat salata de boeuf, denumirile acestui preparat fiind diferite de la o țară la alta. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de salata Oliver, a la russe, salată de cartofi, salată franțuzească sau albă.
Salata de boeuf este mereu subiect de discuție. Unii susțin că se pune mazăre, alții că nu. Fiecare o pregătește după bunul plac, nefiind nimic obligatoriu.
De departe, așa cum și denumirea indică, ingredientul de bază este carnea de vită. Cu toate acestea, mulți aleg să folosească carne de pui sau curcan. Bucătarii vin cu câteva recomandări pentru ca salata de boeuf să fie de-a dreptul savuroasă.
„Fiecare pune ce vrea şi ce poate. Unele gospodine pun chiar şi porumb dulce sau un măr tăiat cubuleţe, alte gospodine nu pun cartofi, altele pun rădăcinoase bine fierte.
În niciun caz cu maioneză cumpărată. Haideţi totuşi să o facem acasă, gustoasă, curată cu ingrediente cât mai naturale”, spune Gina Bradea, blogger culinar.
„Eu o fac simplă aşa cum o făcea mama: legume – morcovi, cartof , partea acida o punem din gogoşari şi castraveţi şi neapărat pulpă de vită.
Mie îmi place şi mazărea, îi pun şi mazăre . E mereu o controversă se pune, nu se pune eu zic că este după bunul plac.
Când fierbeţi cartoful eu vă sfătuiesc să fierbeţi în coajă pentru că altfel cartoful absoarbe prea multă apă şi atunci devine puţin făinos aşa”, a zis Alexandru Sautner, chef.