Ce să pui în salata de vinete ca să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top. Preparatul culinar tradițional nu lipsește de pe meselor românilor, în special în sezonul cald.
Ce se adaugă în salata de vinete ca să nu fie amară și să aibă o savoare plăcută. Produsul folosit de chefii internaționali. Bucătarii au foarte multe rețete când vine vorba de acest fel de mâncare care se face extrem de simplu.
E foarte important ca legumele să fie coapte bine la cuptor sau afară, pe grătar. Gospodinele, dar și specialiștii de top recurg la câteva trucuri pentru a scăpa de amăreală, care poate strica întreaga compoziție.
Aceștia apelează la un citric care se găsește la îndemâna tuturor. Mai exact, adaugă peste vinetele tocate mărunt puțină zeamă de la o lămâie. Aceasta se folosește în funcție de gustul fiecăruia, nefiind vorba de o cantitate anume.
De asemenea, salata de vinete se albește puțin cu ajutorul lămâii. În plus, gustul amar va fi îndepărtat și preparatul culinar poate fi savurat de toată familia, de la mic la mare, chiar și de persoanele care sunt mai pretențioase.
Salata de vinete are puține ingrediente și poate fi făcută de oricine. Rețeta este una simplă, începându-se cu legumele care se coc și apoi se toacă mărunt. Se pun într-un castron și se freacă bine cu o linguriță de sare și ulei de floarea soarelui.
Compoziția se bate bine până când vinetele se deschid la culoare, apoi se pun două linguri de muștar și zeama de la o jumătate de lămâie. Se amestecă bine și se pune o ceapă roșie de dimensiune medie. După ce s-a încorporat totul se poate pune pătrunjel proaspăt.
Se folosește o legătură care se taie mărunt și care se adaugă în bol. Unii bucătari de top adaugă și parmezan ras pentru o aromă cu totul deosebită, însă salata de vinete se poate consuma și simplă, fără nimic în plus.
Preparatul culinar se servește atunci când este gata, pe pâine proaspătă sau prăjită. În cazul în care doriți să faceți o rețetă de post tot ce trebuie să faceți este să eliminați uleiul de floarea soarelui și parmezanul din compoziție.