Salata de vinete cu ardei copți este un adevărat deliciu. Există mute rețete care te ajută să obții un preparat desăvârșit, însă, gospodinele din Oltenia au secretele lor. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru o salată perfectă de vinete cu ardei copți!
Nimic nu poate fi mai delicios decât o salată de vinete cu ardei copți, preparată după cele mai bune rețete. Salata de vinete cu ardei copți poate fi servită oricând și poate deveni felul principal al unei mese alături de familie sau cei dragi.
În sezonul estival, gospodinele se pregătesc pentru toamnă și nu numai. Multe dintre ele se bazează pe rețete cu legume, mai ales că sunt versatile. Legumele pot fi combinate în zeci de formule și toate sunt la fel de delicioase.
Dacă nu știi cu cei să îi mai servești pe cei dragi, atunci poți să prepari faimoasa salată de vinete cu ardei copți. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul îi va face pe toți să se lingă pe degete.
Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ai trei vinete mari, patru ardei capia, o ceapă mică, trei căței de usturoi și 50 de ml de ulei de măsline extravirgin. În ceea ce privește condimentele, poți opta pentru sare, piper și o linguriță de zeamă de lămâie.
Dacă vrei ca salata ta de vinete cu ardei copți să aibă un gust special, atunci trebuie să pui în aplicare trucul gospodinelor din Oltenia. Pentru un plus de aromă și savoare, ele pun în salată și o linguriță de tahini, acesta fiind ingredientul lor secret.
Pentru început, vinetele trebuie spălate foarte bine și puse pe o tavă, după care se bagă în cuptor la 200 de grade Celsius. După ce s-au copt uniform, acestea se pun la răcit într-o sită, pentru a se scurge tot lichidul.
Între timp, te poți ocupa de ardeii pe care trebuie să-i pui la copt, similar vinetelor. Aceștia trebuie lăsați până când coaja lor devine neagră și poate fi desprinsă cu ușurință.
După ce s-au răcit, vinetele trebuie curățate de coajă și tocate. La rândul lor, ardeii vor fi curățați de semințe și tăiați în fâșii subțiri. Vinetele și ardei se amestecă, după care se pun într-un bol.
Peste amestesc, se pune ceapa tocată mărunt, usturoiul și uleiul de măsline. Nu uita nici de ingredientul secret! O linguriță de tahini este suficientă pentru a da preparatului un gust și o textură aparte.
Salata de vinete cu ardei copți poate fi servită imediat după ce a fost preparată, dar și după ce a stat la frigider. O poți servi cu pâine prăjită sau cu alte legume proaspete.