Salata grecească este unul dintre cele mai consumate și printre cele mai solicitate preparate la un restaurant, pe timp de vară. Gustul unic este redat de diversitatea legumelor și culorilor lor și creează o stare plăcută celui care le savurează.
Salata grecească nu doar că este foarte bună, dar este și bogată în vitamine. Legumele consumate în stare crudă sunt adevărate medicamente pentru organism. Datorită lor sistemul digestiv nu are de suferit, nu va mai apărea senzația de stomac plin și sunt foarte sățioase.
Salata grecească este perfectă pentru cei cu diete sau care sunt la un regim alimentar, având și foarte puține calorii, respectiv grăsimi. Preparatul se mai numește și ”horiatiki” care s-ar putea traduce prin salată țărănească de la sat.
Ingredientele de bună calitate vor face din salata grecească să fie și mai delicioasă, inclusiv mai sănătoasă și mai slabă din punct de vedere caloric. Specialiștii în domeniul Nutriției spun că este ideală pentru zilele călduroase de vară.
O salată grecească este compusă de obicei din: roșii proaspete, castraveți, ceapă roșie, ardei verde, măsline kalamata, brânză feta, oregano, capere, frunză de salată verde și ulei de măsline. Acesta este mai bun decât cel din floarea soarelui, fiind considerat mai sănătos.
Salata grecească este destul de complexă, așa că nu ezita să folosești un bol mare pentru a o prepara. Din ea pot mânca mai multe persoane, nu doar una singură. Dacă mai rămâne, trebuie să o împachetați corespunzător și să o depozitați la frigider.
Atenție, pentru ca aspectul să nu se strice și să nu mai pară delicioasă, salata grecească nu trebuie să fie amestecată înainte de servire. Doar se aranjează ușor legumele când se pun în farfurie. Peste ele mai puteți presăra praf de oregano și sare.
Care este, totuși, ingredientul care face diferența? Este vorba despre brânza feta. Se spune că este cea mai sănătoasă dintre toate tipurile de brânză. Este compusă din: calciu, fosfor, proteine, sodiu, dar și vitamina B2. De asemenea, produsul nu are mulți carbohidrați.
Salata grecească se poate servi la prânz sau la cină. În general, nu ar trebui să depășească puțin peste 200 de calorii. De altfel, după ce o consumați nu ar mai trebui să vă fie foame preț de 4 sau 5 ore, o pauză recomandată de specialiști între mese.