Ți-e poftă de o porție de sarmale delicioase, așa cum le făcea bunica pe vremuri? Ei bine, folosește un ingredient care schimbă total rețeta. Vei obține un preparat pufos, care nu se va sfărâma cu ușurință.
Fie că vorbim despre mesele de sărbătoare, zile de naștere sau evenimente în familie, din meniul românilor nu lipsesc sarmalele. Acest preparat tradițional este în topul preferințelor, dar nu toată lumea știe să-l pregătească.
Există câteva trucuri de care bucătarii, dar și gospodinele cu experiență țin cont. Astfel, prima dată trebuie pregătită varza pentru sarmale, care se pune la desărat în apă călduță. După aceea, se spală bine și se înlătură primele două straturi, apoi se șterge cu un prosop uscat.
Un pas important este acoperirea cu folie alimentară și introducerea verzei la cuptor peste noapte. În acest mod, în timpul decongelării, frunzele se vor înmuia și vor deveni mai fragede.
Carnea folosită pentru sarmale este și ea importantă. De preferat este să optezi pentru un amestec de porc și vită. În plus, pentru ca mâncarea să fiarbă mai bine și sa capetele o aromă deosebită, adaugă un ingredient secret în apă.
Este vorba despre două linguri de smântână. În acest mod, sarmalele nu vor mai trage zeama din oală și, în consecință, vor ieși mai pufoase. Iar dacă le preferi mai acre, poți pune puțină zeamă de varză în oala în care fierb.
Un alt ingredient necesar este orezul. Și pentru a nu se sfărâma sarmalele, cel mai bine este să fie folosit orezul cu bob rotund. Iar pentru o aromă aparte, poate fi călit împreună cu legumele, scrie playtech.ro.
Pentru o carne fragedă, în timpul amestecării cu legumele și condimentele, adaugă și o cană cu apă rece. Multe gospodine folosesc, pentru gust, costiță afumată, care se pune deasupra sarmalelor în timpul fierberii.
Totodată, atunci când gătești, fii atent la cantitatea de sare folosită. Dacă varza este deja sărată, ai putea strica mâncarea. În plus, consumat în exces, acest condiment poate conduce la probleme grave de sănătate.