Life

Ce să pui în sarmalele de post că să fie delicioase. Ingredientul care te face să uiți de carne

Sarmalele de post sunt un preparat care face ca perioada în care nu se consumă carne să treacă mai ușor. Iată cum le poți pregăti acasă, cu ușurință.
06.03.2025 | 14:54
Ce sa pui in sarmalele de post ca sa fie delicioase Ingredientul care te face sa uiti de carne
Cum să faci cele mai bune sarmale de post. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sarmalele de post sunt un preparat savuros, iar dacă le prepari corect, vei descoperi că nu simți lipsa cărnii. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să le faci la fel de bune ca cele din restaurante.

Cum să faci cele mai gustoase sarmale de post

Între 5 martie și 19 aprilie, creștinii ortodocși țin postul Paștelui, perioadă în care evită consumul de carne și alte produse de origine animală. În această perioadă, mulți sunt în căutarea unor rețete delicioase și sănătoase care să respecte tradițiile, dar și să aducă bucurie la masă.

ADVERTISEMENT

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai iubite alegeri, fiind apreciate atât de adulți, cât și de copii. Acestea pot fi pregătite fie cu varză murată, fie cu foi de viță, în funcție de preferințe.

În plus, sunt pline de ingrediente savuroase care te vor face să uiți complet de gustul cărnii. Astfel, pentru această rețetă vei avea nevoie de varză murată sau frunze de viță de vie și patru cepe mari.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe listă mai sunt: 200 de grame de orez, 150 de grame de bulgur – care va înlocui cu succes carnea, 500 de grame de ciuperci proaspete, un morcov, doi cartofi și 50 de ml de ulei. De asemenea, mai trebuie sare și piper după gust, o legătură de pătrunjel, 350 de ml de bulion, mărar uscat și cimbru uscat.

Pașii de preparare

Pentru a face sarmale de post delicioase curăță legumele și taie-le mărunt, inclusiv ciupercile. Încinge uleiul într-o oală, adaugă ceapa cu puțină sare și amestecă. După 3-4 minute, pune morcovul și cartofii tăiați cubulețe mici. Amestecă bine și lasă-le câteva minute la călit.

ADVERTISEMENT

Adaugă ciupercile și amestecă, așteptând să lase apă și să se evapore. Spală orezul și arpacașul și adaugă-le peste legume când apa a scăzut puțin. Mixează bine și adaugă 200 ml de bulion. Mai lasă 2-3 minute, până când orezul începe să se umfle. Oprește focul și lasă să se răcească.

ADVERTISEMENT

Pregătește apoi frunzele de viță sau de varză. Dacă folosești varză, taie cotoarele mărunt și aranjează-le frumos pentru a împături sarmalele. La fundul oalei, pune mărar uscat, cimbru și cotoarele tocate.

Dacă alegi frunze de viță, pune câteva la fundul oalei și adaugă o parte din bulionul rămas. Pentru mai mult gust și culoare, adaugă pătrunjel tocat mărunt, scrie mediaflux.ro. După ce ai împăturit sarmalele de post, pune-le în oală, adăugând restul de bulion. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru două ore, apoi se bagă la cuptor până prind o crustă frumoasă și delicioasă.