Vrei ca sosul de roșii ca să iasă ca la restaurant? E foarte important ce pui în el. Roșiile alese contează, însă nu sunt suficiente. Marii bucătari mai folosesc și alte ingrediente care fac diferența.
Sosul de roșii poate fi preparat în diferite moduri. Uneori acesta este adăugat în paste, alteori în pizza, ori poate completa și alte rețete. Chiar și așa, contează foarte mult ce alte ingrediente folosești.
Ce să pui în sosul de roșii pentru a-i da un gust mai savuros și să iasă ca în restaurante? Roșiile zdrobite pot deveni acide, iar mai apoi strică aroma preparatului. Tocmai din acest motiv, e bine să folosești câteva bucățele de unt.
Totodată, sosul de roșii trebuie preparat atent. Deși unele detalii pot părea banale la prima vedere, ele fac diferența. Astfel, se prăjește ceapă tocată cu usturoi în ulei de măsline și nicidecum în ulei de floarea soarelui.
Ulterior se adaugă roșiile, care se lasă la fiert timp de 20 de minute. La final se adaugă și untul, mai exact 1-2 bucăți mici. Aciditatea roșiilor va fi redusă, iar sosul de roșii o să devină mai cremos.
Dacă vrei ca sosul de roșii să iasă ca la restaurant, mai poți adăuga și zahăr. Acesta la rândul său ajută la reducerea acidității roșiilor. Practic maschează acel gust care poate strica întreg preparatul. E recomandat însă să nu fie folosit prea mult zahăr.
Și dacă nici după această rețetă, sosul de roșii nu are un gust bun și e tot acru, se pune bicarbonat de sodiu. Totodată, o altă alternativă poate fi morcovul. Leguma taie la rândul ei aciditatea roșiilor și oferă un gust intens și delicios.
Iar un alt secret folosit de marii bucătari este uleiul de măsline. El poate fi adăugat la final, alături de sare și piper. Iar pentru un gust mai puternic, se pot folosi și ierburi aromatice, inclusiv oregano, cimbru, busuioc sau rozmarin.
Toate aceste ingrediente vor da un gust deosebit sosului tău. Ulterior, îl poți utiliza pentru lasagna, pizza, ori chiar și paste. Totodată, el poate fi adăugat și lângă o friptură delicioasă.