Ingredientul pe care poți să îl pui în supă pentru a deveni mai cremoasă. În ciuda faptului că adaugă o notă aparte preparatului, multe gospodine aleg să îl arunce.
Fără doar și poate, există numeroase rețete de prepare a supelor. În funcție de gusturi, dar și de ingredientele pe care le ai la dispoziție, poți prepara de fiecare dată o supă pe placul celor dragi.
Se spune că gustul legumelor de țară nu poate fi niciodată egalat. Totuși, sunt și gospodine care preferă legumele la conservă. Dacă sunt integrate corespunzător, cu ajutorul lor se poate obține o supă delicioasă.
Recent, pe TikTok, o gospodină a împărtășit secretele unei supe cremoase și aromate, preparată cu legume din conservă. Potrivit ei, acesta este detaliul care va face diferența și care te va ajuta să pui în farfurie preparatul ideal.
Gospodina a explicat pe TikTok că de acum încolo, nu ar mai trebui să arunci lichidul pe care îl găsești în conservele cu legume. Chiar dacă legume se strecoară, iar lichidul se aruncă, gospodina susține că este o mare greșeală.
”Tot acel lichid aromat, cu amidon sporește aroma și îngroașă în mod natural sosurile și supele. Uneori, face ca agenți de îngroșare suplimentari, cum ar fi făina și amidonul de porumb, să fie complet inutile! De ce aș turna asta în chiuvetă?”, a spus aceasta pe TikTok.
Gospodina nu a venit cu recomandarea în mediul online până când nu și-a testat teoria. Și se pare că avut dreptate, căci potrivit ei, supa a ieșit mult mai cremoasă și mai delicioasă.
Gospodina susține că cel mai bun lichid care nu ar trebui aruncat este cel din conserva de fasole. Totuși, înainte de a-l adăuga în supă, trebuie să fii foarte atentă la câteva detalii.
În primul rând, trebuie să știi că acest lichid conține sare. Tocmai de aceea, este recomandat să îl guști înainte, pentru că s-ar putea să nu mai ai nevoie de sare suplimentară.
”În funcție de conserva pe care o folosiți, lichidul de fasole ar putea fi suficient pentru a asezona preparatul fără a adăuga sare suplimentară. La fel ca și alte ingrediente sărate, ține cont de asta și gustă pe măsură ce adaugi.”
În al doilea rând, dacă vrei ca supa să fie cremoasă, ar trebui să renunți la agenții de îngroșare sau să micșorezi doza. Dacă pui lichidul din conservă, s-ar putea să ai nevoie doar de jumătate din făina pe care intenționai să o folosești.
”Reduceți agenții de îngroșare sau omiteți-i cu totul. Dacă faceți o supă cremoasă sau o tocană care se bazează pe agenți de îngroșare precum făina sau amidonul de porumb, probabil că puteți reduce făina la jumătate. Puteți sări peste amidonul de porumb, în funcție de cât de gros doriți să fie preparatul.”