Iată ce trebuie să pui în supa cremă de dovleac pentru a-i oferi o textură cremoasă și aromată. Este un ingredient pe care trebuie neapărat să-l adaugi în preparatul tău.
Toamna este anotimpul în care ne putem bucura de multe preparate delicioase, iar gospodinele încep să pregătească conservele pentru iarnă. Temperaturile încep să scadă treptat, așa că este perioada perfectă pentru diverse feluri de mâncare.
De exemplu, preparatele pe bază de dovleac plăcintar sunt cele pe care trebuie neapărat să le încerci în această perioadă. În afară de plăcinte, supra cremă de dovleac reprezintă un fel de mâncare foarte apreciat.
De altfel, dovleacul este un aliment foarte sănătos, care conține puține calorii și mai mulți nutrienți. De exemplu, o cană de 205 g de dovleac conține doar 82 de calorii, 22 g de carbohidrați, 2 g proteine și 7 g fibre.
Conține, totodată, și o cantitate mare de vitamina A, dar și vitaminele C, E, B1, B3 și B6, precum și magneziu, mangan și potasiu, potrivit Healthline.
Pentru a prepara supa cremă de dovleac, este nevoie să respecți lista de ingrediente dacă vrei ca rezultatul să fie cel așteptat. Dacă ții cont de recomandări, vei obține un preparat delicios.
Pe lista ingredientelor pentru acest fel de mâncare se află un dovleac plăcintar, o căpățână de usturoi, o ceapă, un măr, o mână de nuci, ulei, un vârf de cuțit de sare, dar și o linguriță de pudră de paprika, una de sirop de arțar și 500 ml de supă de legume.
Dovleacul trebuie tăiat în două și curățat de sâmburi, apoi se crestează pentru a se putea pătrunde mai bine. Se pune apoi într-o tavă încăpătoare.
Mărul tăiat cubulețe mici se pune într-una dintre scobituri, iar în cealaltă se pun nucile. În tavă, lângă dovleac, se pun ceapa tăiată mare și căpățâna de usturoi.
Se condimentează apoi cu sare și pudra de paprika, după care se unge cu ulei și se pune la copt. Se lasă 60 de minute la 200 de grade Celsius.
După ce dovleacul și celelalte legume se coc, se pasează și se amestecă cu supa de legume. Se ornează cu siropul de arțar, care e ingredientul secret pentru a-i oferi supei un gust dulce și plăcut.
În funcție de preferințe, poți servi supa cremă fierbinte, rece sau la temperatura camerei. Se mai poate adăuga pătrunjel verde pentru asezonare, dar și smântână.