Ce să pui în tavă înainte să faci cartofi la cuptor. Nu se vor mai sfărâma niciodată, vor ieși aurii, crocanți și cu gustul la fel ca cei prăjiți. Este un secret al bucătarilor cu experiență. Preparatul este perfect alături de friptură sau salată.
Ce se adaugă în tava în care faci cartofi la cuptor. Nu se vor strica și vor ieși suculenți și aromați ca cei prăjiți. Trucul chefilor de top. Rețeta este simplă, ușoară și versatilă, ideală pentru masa de prânz sau pentru cină.
Preparatul culinar merge de minune alături de carne sau o salată răcoroasă. Pentru a găti perfect la cuptor trebuie să ții cont de câteva ponturi imbatabile, cum ar fi faptul că se adaugă în tavă un anumit ingredient.
Bucătarii profesioniști obișnuiesc să înlocuiască uleiul de floarea soarelui cu puțină untură topită de porc sau de pasăre. Acest produs dă o savoare aparte legumelor care sunt gătite la cuptor, în loc de celebra tigaie.
Untura se încălzește aproximativ 5 minute înainte de a se adăuga cartofii în tava de la cuptor. Acest proces permite cartofilor să devină crocanți la exterior și să nu absoarbă prea multă grăsime în timpul gătirii.
De asemenea, este foarte important ca cuptorul să fie preîncălzit înainte de a te apuca de treabă. Un alt secret important care trebuie luat în calcul este soiul de cartofi care se folosește pentru acest preparat culinar.
Cei mai buni cartofi sunt cei făinoși, cum ar fi Russet sau Yoken. Cu ajutorul acestora vei obține un aspect crocant la exterior și pufos la interior. În schimb, cartofii roșii sau de piure riscă să se fărâme atunci când se gătesc la cuptor.
Unul dintre ponturile simple pe care trebuie să le cunoști atunci când vrei să faci cartofi delicioși la cuptor este legat de ingredientele folosite. Acestea sunt puține la număr și se găsesc în orice gospodărie, cum ar fi sarea și diferite condimente.
Se poate folosi usturoi, pătrunjel, sare, piper sau boia dulce. Unii bucătari mai pun și parmezan ras pentru o aromă deosebită și intensă. De asemenea, unele gospodinele aleg să folosească numai cartofi prefierți.
În felul acesta cartofii nu se mai pun la fiert și vei câștiga timp prețios în pregătirea mesei pentru cei dragi. În cazul în care nu ai această variantă alege să fierbi cartofii în apă cu puțină sare vreme de aproximativ 10 minute.
Se scot cartofii din oală și se lasă la scurs, apoi se răcesc bine sub un jet de apă rece. Cartofii se decojesc sau se lasă întregi, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Se bagă la cuptorul preîncins la 220 grade Celsius cu ventilație (căldură sus și jos), circa 30 de minute.