Ce să pui în tigaie înainte să faci cartofi prăjiți. Este un secret al bucătarilor. O să iasă mereu dulci și crocanți. Urmează sfaturile pe care le au specialiștii din domeniu culinar și te vei bucura de un preparat savuros.
Ce se adaugă în tigaie înainte de a prăji cartofii pai. E un truc folosit de chefii de top pentru a-i face buni și crocanți. E nevoie de un ingredient simplu, care nu lipsește din nicio gospodărie pentru că este foarte folosit.
Bucătarii obișnuiesc să pună puțină sare în tigaie. Aceștia folosesc trei lingurițe de sare care se păstrează pe aragaz, la foc potrivit, o perioadă scurtă. După ce au trecut aproximativ 10 minute se îndepărtează tigaia și se pun cartofii. În felul acesta nu se vor lipi de tigaie.
O greșeală uriașă pe care o fac foarte multe gospodine are legătură tot cu acest condiment. Foarte multe presară sare în timpul procesului de prăjire, lucru care este complet eronat pentru că poate duce la absorbția excesivă de umezeală din suprafața cartofilor.
În plus, procesul îi împiedică să se rumenească corespunzător. Cel mai bine ar fi ca sarea să se adauge la final, după ce cartofii prăjiți s-au gătit complet și au fost luați din tigaie. Experții bucătari recomandă să se așeze pe hârtie absorbantă de bucătărie care ”trage” uleiul.
Bucătarii de top au multe secrete pentru a face cei mai buni cartofi prăjiți. Spre exemplu, Joseph Hadad obișnuiește să îi pună la fiert timp de trei minute înainte de a-i adăuga în tigaia în care se găsește uleiul încins.
După ce au fost scoși din oala cu apă se lasă aproximativ zece minute în apă foarte rece, susține fostul jurat de la MasterChef România. Ulterior, cartofii se pun pe un prosop de bucătărie pentru a elimina apa în exces și abia apoi se prăjesc.
Alți chefi recomandă să se aleagă cartofi albi pentru prăjit, dar și spălarea în mai multe ape pentru a elimina amidonul din compoziția legumelor. Cartofii se taie în diferite forme și dimensiuni, în funcție de preferințele fiecăruia, însă trebuie să fie relativi subțiri.
Tigaia cu ulei trebuie să fie încinsă bine înainte să se pună cartofii. De asemenea, este important să se folosească un capac pentru a nu sări uleiul în toate părțile, cât și pentru a nu fi cruzi în interior. Cartofii se prăjesc la foc mediu la început, apoi la foc mai mare pentru a ieși crocanți.