Poate ai preparat șnițel de mai multe ori, mai ales că nu este un fel de mâncare cu o rețetă prea complicată, mai ales dacă adaugi două ingrediente minune în tigaie. Deși este simplu să faci acest preparat, există anumite trucuri care îl vor face crocant.
Dacă vrei să te bucuri de o masă delicioasă, dar și sățioasă, dar ai nevoie de o rețetă simplă, șnițelul reprezintă opțiunea perfectă. Poate fi consumat alături de mai multe garnituri, precum piure de cartofi, legume sau salată.
Fiecare gospodină prepară șnițelele după propriile preferințe. În timp ce unele persoane preferă ca acest preparat să fie moale, altele vor să consume un șnițel crocant, caz în care nu trebuie să-ți lipsească pesmetul.
Cu toate acestea, nu doar pesmetul te ajută să obții un șnițel cât mai crocant. Există două ingrediente la care cei mai pricepuți bucătari apelează și sunt foarte accesibile.
Este vorba despre unt și untură, pe care bucătarii recomandă să le pui în tigaie înainte de a adăuga șnițelele. Dacă faci acest lucru, vei obține șnițele crocante și delicioase.
Pentru a prepara șnițel, ai nevoie de 4 bucăți de carne de porc, pui sau vită, aproximativ 100 g fiecare, 2 ouă, 100 g făină și 300 g de pesmet copt.
Lista ingredientelor pentru acest fel de mâncare mai cuprinde următoarele: 2 lingurițe de piper cayenne, 50 g unt, 50 g untură și o lămâie.
Mai întâi, carnea se bate foarte bine, pentru ca șnițelele să iasă subțiri. Carnea ar trebui să aibă maximum 0,5 cm grosime și se poate folosi orice tip dorești, cum ar fi pui, vită sau porc.
După aceea, trebuie să separi ouăle, apoi să adaugi gălbenușurile într-o farfurie adâncă, iar albușurile într-un bol de mixer. Albușurile se bat cu spumă, cu puțină sare.
Gălbenușurile se bat până când devin spumoase. Se adaugă, la final, o lingură din spuma de albușuri, amestecând ușor, cu ajutorul unei linguri, ca să obții o compoziție pufoasă.
Într-o altă farfurie, se adaugă făina, iar în alta pesmetul, alături de un praf de sare și pudră de cayenne. Cantitatea de piper poate fi potrivită ținând cont de propriile preferințe. Astfel, dacă vrei un șnițel mai picant, atunci adaugă mai mult cayenne.
Carnea se asezonează cu sare și piper. Fiecare bucată se tăvălește prin făină. Se dă apoi prin gălbenuș, prin făină și prin albuș, iar la final prin pesmet, notează acasa.ro.
Șnițelele trebuie prăjite la foc tare, în tigaia în care ai topit untul și untura. Fiecare șnițel trebuie prăjit pe ambele părți, timp de 3 – 4 minute sau până când capătă o culoare aurie și sunt crocante atunci când le atingi cu furculița.
Se scot șnițelele pe o farfurie tapetată cu șervețele de bucătărie și se lasă să se scurgă, pentru a elimina grăsimea în exces. Se pot servi imediat alături de garnitura dorită. Poftă bună!