Dacă vrei un tiramisu ca la restaurant, trebuie să știi ce să pui în el. Niște ingrediente banale la prima vedere pot face diferența. E importantă cantitatea în primul rând, dar și modul de preparare.
Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi. Are un gust aparte, care nu poate fi comparat cu nimic altceva. Iar deși la prima vedere pare că se prepară ușor, niște mici detalii pot face diferența.
Despre tiramisu se spune că a fost creat prima dată în regiunea Friuli-Venezia Giulia, cu peste 70 de ani în urmă. Chiar și așa, italienii spun că desertul le aparține, având în vedere ingredientele atent alese.
În general, când vorbim despre tiramisu ne gândim direct la pișcoturi de șampanie înmuiate în espresso. La acestea se mai adaugă și un amestec fin și cremos de mascarpone. Chiar și așa, pentru mulți, rețeta autentică rămâne în mister.
Și totuși ce să mai pui în tiramisu ca să iasă la ca la restaurant? Această rețetă poate fi preparată în numeroase moduri. Sunt persoane care folosesc gălbenușuri de ou crude, altele cu gălbenușuri și albușuri.
La acestea se mai adaugă și variante cu gălbenușuri de ou fierte și chiar fără niciun ou. Sunt persoane care folosesc frișcă și care înlocuiesc espresso cu amaretto. Totul depinde însă de gustul fiecăruia.
Chiar și așa, italienii au secretul lor. Dacă vrei și tu un tiramisu ca la restaurant ar fi bine să pui în el vinul Marsala. Acest vin conține puțin alcool, însă dă o aromă puternică acestui desert delicios, scrie Tastingtable.
Marsala este un vin din Sicilia și se găsește în comerț atât sec cât și dulce. Totuși, când vorbim de tiramisu e bine să optăm pentru varianta dulce. De altfel același vin se regăsește și în alte deserturi italienești.
Ce se întâmplă când adaugi vinul în tiramisu? Notele sale sunt dulci și completează perfect vanilia. Totodată, se împletește ca la carte cu zahărul brun, iar gustul său se îmbină și cu aroma espresso-ului utilizat pentru înmuierea pișcoturile de șampanie.
Când se adaugă vinul? Dacă deja știi cum să prepari rețeta de tiramisu, atunci adaugă 2 sau 3 linguri de vin dulce Marsala în ceașca de espresso, chiar înainte de a înmuia pișcoturile de șampanie în el.
Totodată, nu uita și că pentru o aromă puternică, este bine ca tiramisu să stea peste noapte la frigider. În acest mod crema de mascarpone se întărește, în timp ce pișcoturile au suficient timp să se înmoaie.