Pentru a prepara tocănița perfectă, care să aibă acel gust ”autentic”, e foarte important ce ingrediente folosești. Rețeta tradițională, preparată de bunicile noastre s-a cam pierdut în timp.
Tocănița este un preparat delicios care multora le aduce aminte de copilărie. E sățioasă, delicioasă și poate fi preparată în diferite moduri, atât simplă, doar cu cartofi, dar și cu carne de pui ori de porc.
Adevărul este însă că unele ingrediente pot schimba complet gustul preparatelor. Astfel, dacă vrei să îți aduci aminte de gustul copilăriei, trebuie să faci neapărat această tocăniță care are un gust autentic.
Ingredientul care schimbă totul este chiar foaia de dafin. Sigur folosești și tu foi de dafin în diferite rețete. Pe vremuri, foile de dafin nu lipseau din tocăniță, iar gospodinele se bazau de fiecare dată pe ele.
Acestea au o aromă ușor amăruie și completează perfect preparatele gătite lent. Deseori, frunzele de dafin sunt utilizate în supe, ciorbe de fasole, tocăniță și chiar și în fripturi înăbușite.
Iar pe lângă asta, frunzele de dafin vin și cu beneficii. Mai exact, ele ajută la digestia mâncărurilor grele. Astfel, le poți adăuga mai des în preparatele tale, astfel încât să te bucuri nu doar de un gust aromat, dar și de o stare de bine.
Acum că ai aflat ce să pui în tocăniță ca să te bucuri de un gust autentic, e bine să ții cont și de alte detalii. Pe lângă frunzele de dafin, asigură-te că folosești ingrediente de calitate. E de preferat, spre exemplu, să optezi pentru carne de țară, crescută natural.
Aceasta are un gust mai bogat decât carnea din comerț, dar și o textură superioară. Totodată, legumele proaspete adăugate în tocăniță sunt esențiale pentru a obține acel gust din copilărie.
Tocănița trebuie de asemenea să fie gătită lent, la foc mic. În acest mod aromele ingredientelor se pătrund bine, iar gustul final va fi unul deosebit. Și cu siguranță vei observa la final și tu că mâncarea va fi mai aromată.