Life

Ce să pui în tocănița de cartofi noi ca să aibă un gust aparte. Va ieși o delicatesă

Ingredientul la care trebuie să apelezi dacă vrei să prepari cea mai bună tocăniță de cartofi noi. Este asul din mânecă al gospodinelor.
14.04.2025 | 10:18
Ce sa pui in tocanita de cartofi noi ca sa aiba un gust aparte Va iesi o delicatesa
Ingredientul secret pe care trebuie să îl folosești la tocănița de cartofi noi. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum se prepară cea mai bună tocăniță de cartofi noi. Gospodinele știu că diferența o fac ingredientele și, tocmai de aceea, trebuie alese cu grijă. Iată ce nu ar trebui să îți lipsească pentru un preparat de desăvârșit!

Ingredientul secret din tocănița de cartofi noi

Este sezonul cartofilor noi, așa că dacă vrei să profiți din plin de gustul lor, poți încerca o tocăniță. Se prepară rapid și simplu și nu trebuie să fii bucătar priceput pentru a pune în farfurie o mâncare delicioasă.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să faci tocăniță din cartofi noi, ai nevoie de 500 g de cartofi, 500 ml supă de vită, 200 ml apă, 100 ml vin roșu și 6 morcovi tăiați mare. De pe lista ingredientelor nu trebuie să lipsească 2 cepe medii, 2 linguri de făină, 3 linguri de ulei, sare și piper după gust.

Pentru ca preparatul să fie unul delicios, trebuie să te asiguri că ai la îndemână ingredientul secret. Și anume, 600 g de carne de vită tăiată cuburi. Potrivit gospodinelor cu experiență, carnea proaspătă de vită va da un gust aparte întregului preparat.

ADVERTISEMENT

Rețeta de tocănită de cartofi noi, pas cu pas

Așa cum am menționat, tocănița de cartofi noi este foarte simplu de preparat. Pentru început, uleiul se pune la încins într-o oală cu fund dublu, apoi se pune carnea de vită. În momentul în care și-a schimbat culoarea și a devenit maronie, se condimentează cu sare și piper.

Peste carne se pune vinul și se lasă totul la gătit pentru 8 minute. Ulterior, se pune ceapa tocată mărunt și se lasă totul la gătit pentru 5 minute, la foc mediu. După ce s-a scurs timpul, este momentul să adaugi faina și să amesteci totul foarte bine.

ADVERTISEMENT

Acum, va trebui să pui supa de vită, cartofii noi, morcovii și apa, iar totul se aduce în punctul de fierbere. Apoi, se va da focul la mic, tocănița se va acoperi cu un capac și se va lăsa la fiert pentru încă 2 ore.

ADVERTISEMENT

Ca să nu se lipsească de vas, este important să amesteci compoziția din 30 în 30 de minute. Dacă simți că este nevoie, poți să mai adaugi apă pe parcurs. Tocănița este gata atunci când carnea și legumele s-au fiert.

Tocănița de cartofi noi se poate servi fierbinte, alături de mămăligă sau de pâine proaspătă și este mereu alegerea perfectă pentru mesele în familie. Poftă bună!

Tags: