News

Ce să pui în uleiul pentru prăjit pentru a scăpa de mirosul din bucătărie. Toată lumea cumpără acest produs din magazine, dar puțini știu că te scapă de o mare problemă

Ingredientul ce se adaugă în uleiul pentru prăjit, se găsește ușor în magazine. Elimină mirosul neplăcut din timpul gătitului.
08.02.2025 | 17:47
Ce sa pui in uleiul pentru prajit pentru a scapa de mirosul din bucatarie Toata lumea cumpara acest produs din magazine dar putini stiu ca te scapa de o mare problema
Ce să pui în uleiul pentru prăjit ca să scapi de miros. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Un experiment aplicat de multe gospodine arată ce să pui în uleiul pentru prăjit pentru a scăpa de mirosul din bucătărie. Toată lumea cumpără acest produs din magazine, dar puțini oameni știu că elimină o mare problemă. Are un cost foarte mic.

Ce se adaugă, de fapt, în uleiul pentru prăjit

Bucătăria este un spațiu care tinde să adune foarte multe mirosuri, în special când vine vorba de gătit. Prăjelile sunt procesele care fac ca încăperea să aibă o mireasmă neplăcută, care se elimină destul de greu.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita această neplăcere se recomandă un truc simplu și banal. Publicația gastronomică agrodolce.it, spune ce se adaugă, de fapt, în tigaie. Este vorba de un ingredient care se pune direct în uleiul pentru prăjit. Specialiștii folosesc sucul de la o jumătate de lămâie.

Citricul are un preț foarte mic în magazine, de numai câțiva lei. Zeama se toarnă în uleiul pentru prăjit pentru a diminua mirosul de prăjeală din bucătărie. În plus, preparatele culinare vor avea o aromă mai plăcută.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții transmit că uleiul din tigaie nu se va mai împrăștia prin toată încăperea. Așadar, vei curăța mai puține spații după ce ai terminat de gătit felurile de mâncare preferate, pentru tine și pentru cei dragi.

Sfaturi utile pentru momentul în care prăjești

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le au bucătarii în privința prăjelilor este să se folosească un ulei de calitate. Acesta este mai bun pentru sănătate, dar este eficient și în eliminarea mirosurilor neplăcute.

ADVERTISEMENT

Uleiul de calitate emană mai puțin miros atunci când este încălzit la temperaturi ridicate. De asemenea, gospodinele pot pune pe marginea unei farfurii coajă rasă de lămâie sau de portocală. Acestea joacă rolul de deodorant ambiental.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru a acoperi mirosurile neplăcute din bucătărie se pot pune două linguri de zahăr într-o tigaie. Ingredientul se topește la foc mic, la fel ca la crema de zahăr ars până când se formează un sirop care își dispersează mirosul în încăpere.

Aerisirea este un alt pas important, care nu trebuie să fie ignorat de nimeni. Mai mult decât atât, tigaia în care s-a ars uleiul se spală imediat ce s-a răcit complet. Se procedează în același fel și cu ustensilele folosite la gătit.

Pe de altă parte, gospodinele trebuie să știe că uleiul nu se aruncă în chiuvetă, ci se toarnă într-un recipient. Aragazul se degresează, iar plita, pereții și suprafețele de lucru se curăță cu substanțele potrivite.

Tags: