Life

Ce să pui în vinul fiert ca să iasă aromat, dar să nu fie prea dulce. Cele trei ingrediente care fac parte din rețeta tradițională

Ce să adaugi în vinul fiert ca să fie aromat, dar nu prea dulce. Aceste trei ingrediente din rețeta tradițională îi vor da un gust inedit.
22.12.2024 | 20:06
Ce sa pui in vinul fiert ca sa iasa aromat dar sa nu fie prea dulce Cele trei ingrediente care fac parte din reteta traditionala
Ce ingrediente să pui în vinul fiert. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca vinul fiert să iasă aromat, dar să nu fie prea dulce, e bine să ții cont de aceste trei ingrediente de bază. Rețeta este foarte simplă, dar și rapidă.

Ingredientele pe care să le pui în vinul fiert ca să-ți iasă aromat, dar nu prea dulce

În sezonul rece, vinul fiert se numără printre băuturile preferate și se vinde mai ales la târgurile de Crăciun din România, dar și din alte țări. Poate fi preparat și acasă, în funcție de cât de aromat sau dulce îl preferi.

ADVERTISEMENT

Consumat cu moderație în sezonul rece, vinul fiert are și beneficii pentru sănătate. De exemplu, ajută în lupta împotriva răcelilor și conține antioxidanți, dar și vitamina C. Ingredientele au efecte antiinflamatoare, motiv pentru care băutura e recomandată și persoanelor care se confruntă cu sinuzita.

Cele mai potrivite vinuri pentru fierbere sunt cele care conțin zaharuri reziduale. Aici intră vinurile demiseci, demidulci sau dulci. Acestea au deja o dulceață naturală.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să faci vin fiert acasă, trebuie să ai la îndemână și câteva condimente de bază pentru ca acesta să fie aromat. De asemenea, nu e nevoie să îl faci prea dulce.

ADVERTISEMENT

Pentru a pregăti vin fiert acasă, e bine să ții cont de următoarele ingrediente: 750 ml de vin roșu, 3 – 4 linguri de zahăr brun sau miere, 5 – 10 cuișoare, 2 batoane de scorțișoară, o portocală sau 2 clementine, o lămâie, un măr sau o gutuie.

Cuișoarele îi vor oferi vinului un gust intens, la fel și scorțișoara și fructele, mai ales portocala. De asemenea, gustul va fi intensificat de lămâie și măr sau gutuie.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară vinul fiert

Portocala se taie în două și se taie felii prima jumătate. Din cealaltă jumătate, se extrage sucul. Vinul și sucul de portocală se pun într-o oală mare, la foc mic.

Se taie mărul și lămâia. După ce amestecul de pe foc începe să se încălzească, se adaugă zahărul sau mierea, apoi se amestecă până când se dizolvă în totalitate.

Se adaugă batoanele de scorțișoară și cuișoarele. Amestecul se lasă să ajungă aproape de punctul de fierbere. Spuma de la suprafață se îndepărtează.

După ce a fiert vinul, oala se ia de pe foc și se adaugă feliile de fructe. Se acoperă totul, iar amestecul se lasă la infuzat timp de 8 – 10 minute. Vinul se servește în căni și se completează cu felii de lămâie, portocală sau clementine.