Ce să pui în zacuscă pentru ca aceasta să nu mai fie amară. Ingredientul care te va ajuta să obții preparatul ideal pentru iarnă, numai bun de servit alături de cei dragi.
Toamna și-a intrat serios în drepturi. Acesta sezon reprezintă momentul în care gospodinele pregătesc fel de fel de provizii pentru iarnă. Printre ele se numără și faimoasa zacuscă.
Indiferent de rețeta după care este preparată, zacusca iese mereu delicioasă. Nici nu ar avea cum să fie altcumva, având în vedere că este o tocăniță făcută din cele mai bune legume.
În general, atunci când prepară zacusca, gospodinele mizează pe două legume principale. Și anume, ardeii și vinetele. Pentru ca preparatul să fie delicios, se aleg cele mai frumoase legume.
Există gospodine care mai au un as în mânecă. Înainte de a trece la prepararea zacuștii, acestea coc legumele, după care le pun în congelator. Potrivit lor, aroma se păstrează mai mult timp prin congelare.
Dacă vrei să prepari o zacuscă delicioasă, trebuie să acorzi atenție câtorva detalii importante. În primul rând, trebuie să te asiguri că ai suficiente legume pentru zacuscă. De obicei, cantitatea lor scade după ce le cureți de coajă.
În al doilea rând, dacă optezi pentru coacerea legumelor, trebuie să ai răbdare cu ele. Este nevoie ca acestea să se rumenească uniform, pe ambele părți, pentru ca zacusca să fie delicioasă.
Indiferent de rețeta de zacuscă pentru care optezi, trebuie să știi că există un ingredient secret care face diferența. Gospodinele cu experiență garantează că acesta este singurul care elimină gustul amar din zacuscă.
Pe lângă legumele obișnuite din zacuscă, unele gospodine mai adaugă și mere. Acestea se pun, de obicei, la final, pentru a da un plus de savoare și pentru a elimina gustul amar. Potrivit rețetelor de zacuscă cu mere, 500 de grame de mere verzi sunt suficiente pentru o cantitate de 500 de grame de ardei și vinete.
Pentru a prepara zacusca cu mere, ai nevoie de ceapă, morcovi, ardei copți, vinete și mere, toate în cantitate de 500 de grame. Mai sunt necesari 300 ml de pastă de roșii și 250 ml de ulei. Nu în ultimul rând, sare și piper după gust.
Pentru început, se toacă ceapa, iar morcovii se dau prin răzătoare. Într-un vas încăpător, se pun la călit în ulei timp de 10 minute. După ce vinetele și ardeii s-au scurs de apă, se pun peste morcovi și ceapă pentru încă 10 minute.
Întregul amestec se asezonează cu sare și piper și cu pasta de roșii tocate. Cât timp acestea fierb, merele se taie cubulețe și se pun în zacuscă. Nu în ultimul rând, întregul preparat se pune în cuptor la 180 de grade, pentru cel puțin o oră.