Life

Ce să pui în zeama pentru castraveți murați ca să iasă delicioși și tari. Ingredientul secret folosit de bucătarii de top

Ce să pui în zeamă pentru a obține cei mai gustoși castraveți murați. Ingredientul folosit de cei mai iscusiți bucătari.
15.08.2024 | 11:52
Ce sa pui in zeama pentru castraveti murati ca sa iasa deliciosi si tari Ingredientul secret folosit de bucatarii de top
Cea mai bună rețetă de castraveți murați. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de castraveți murați cu care nu ai cum să dai greș. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în zeamă pentru a obține cel mai bun preparat. Așa vor rămâne tari și delicioși.

Ce să pui în zeamă ca să obții cei mai buni castraveți murați

Mai ales iarna, murăturile fac parte din meniul românilor, dar nici în restul anului nu sunt uitate în cămară. Castraveții murați reprezintă, de departe, unul dintre cele mai apreciate sortimente.

ADVERTISEMENT

Însă, nu oricine știe să-i facă exact așa cum ar trebui: tari, aromați și delicioși. De aceea, oricine își dorește să aibă succes, trebuie să știe că există câteva trucuri. De pildă, saramura fierbinte este secretul celor mai buni castraveți murați. 

Aceasta va păstra textura și prospețimea castraveților, iar condimentele adăugate nu se vor pierde. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 1 kg castraveți mici și proaspeți, 1 litru de apă, 250 ml oțet (5%), 2 linguri de sare și 2 linguri de zahăr.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai este nevoie de: 4 căței de usturoi, tăiați felii, 1 linguriță boabe de piper negru, 1 linguriță semințe de mărar, 1 linguriță semințe de coriandru (opțional), 1 frunză de dafin și 1-2 ardei iuți, pentru cei care preferă gustul picant.

Modul de preparare

Pentru a obține cei mai gustoși castraveți murați, modul de preparare nu este foarte dificil. Mai întâi, taie bine castraveții și taie capetele. Iar într-o cratiță separată, se prepară saramura.

ADVERTISEMENT

Adu apa până în punctul de fierbere. După aceea, pune oțet, sare, zahăr și amestecă în continuu până când acestea se dizolvă. Saramura se lasă la fiert pentru două minute. Ulterior, las-o să se răcească.

Borcanele și capacele se sterilizează prin fierberea lor timp de aproximativ 10 minute, după care urmează îmbutelierea castraveților. În fiecare borcan, se adaugă felii de usturoi, boabe de piper, semințe de mărar, semințe de coriandru, ardei iubite.

ADVERTISEMENT

După preferințe, poți pune și frunze de dafin. Ai grijă ca atunci când pui castraveții să nu lași spații între ei și pune saramura fierbinte astfel încât să îi acopere. După sterilizare, borcanele se întorc cu capul în jos pentru a se sigila. Se păstrează într-un loc întunecat și răcoros pentru cel puțin două săptămâni.

ADVERTISEMENT