Ce să pui pe grătar înainte de mici ca să nu se ardă. Vor avea o aromă mai puternică, nu se mai lipesc. Trucul este unul simplu și la îndemâna tuturor celor care adoră să încingă grătarele la final de săptămână.
Ce se adaugă pe grătar înainte de mici ca să nu se rumenească prea mult. Vei obține o savoare bună și așa nu se vor arde. Metoda este utilă și de acum nu vei mai avea probleme cu produsele pe care le pregătești pentru cei dragi.
Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai la îndemână o legumă consumată foarte des de români. Mai exact, este vorba de cartof care se taie pe jumătate și cu care se unge grătarul cu puțin timp înainte de a pune carnea.
În felul acesta micii nu se vor prăji prea tare și nici nu se vor lipi de grătar. De asemenea, este foarte important ca micii să fie unși cu ulei pe toate părțile înainte de a se găti. Se lasă în felul acesta timp de aproximativ o oră.
În plus, specialiștii în grătar atrag atenția și asupra faptului că micii se întorc de mai multe ori pe grătar. E bine să se întoarce de cel puțin 3 ori pentru a se face pe toate părțile și pentru a avea o aromă intensă și plăcută.
Un alt secret util este legat de faptul că aceștia nu trebuie să se pătrundă până la final, pentru a nu se usca sucul din interior. Totodată, focul de la grătar trebuie să fie unul mic, motiv pentru care se adaugă ultimii pe foc. În felul acesta nu se vor usca.
Mai mult decât atât, micii se prăjesc deasupra jarului, nicidecum acolo unde există flăcări. Ordinea gătirii produselor din carne atunci când vine vorba de grătar este foarte importantă în această situație, susțin specialiștii.
Grătarul este nelipsit din obiceiurile cetățenilor români, mai ales când afară este vreme plăcută, numai bună pentru a sta cu familia și cu gașca de prieteni. Pentru a găti perfect carnea e musai să se țină cont de o regulă.
Primele produse care se pun pe grătar sunt cotletul, ceafa, pulpele și pieptul. După ce s-au gătit acestea se poate pune a doua rundă, care constă în mici și cârnați. A treia rundă de alimente care se coc la grătar constă în legume.