Life

Ce să pui pe masă de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Reţeta perfectă pentru ziua de sărbătoare

Ce să pui pe masă de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, care se sărbătorește în ziua de 24 iunie. Care este rețeta perfectă pentru această zi de sărbătoare.
22.06.2022 | 17:33
Ce sa pui pe masa de Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Reteta perfecta pentru ziua de sarbatoare
Ce să pui pe masă de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul se sărbătorește pe 24 iunie, fiind și o zi cu dezlegare la pește. FANATIK îți propune o rețetă delicioasă și simplă, pe bază de pește, pentru această zi de sărbătoare.

Rețeta de păstrăv la cuptor cu salată marocană de morcovi și năut, perfectă pentru Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul este o zi cu dezlegare la pește, perfectă pentru a prepara o rețetă de păstrăv la cuptor, cu garnitură de salata marocană de morcovi și năut.

ADVERTISEMENT

Această rețetă se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă, potrivit gustos.ro.

Ingrediente

  • 2 păstrăvi mari
  • 1 lămâie
  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline
  • 100 ml vin alb

Pentru salata de morcovi si naut:

  • o cutie de năut (400 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare (după gust)
  • piper negru proaspăt măcinat
  • o linguriță de mentă uscata
  • fulgi de fistic (pentru ornare)
ADVERTISEMENT

Cum se prepară păstrăvul la cuptor cu salata marocană de morcovi și năut. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Se preîncălzește cuptorul și se începe prepararea salatei. Se curăță morcovii și se spală, apoi se taie în bețigașe mai groase. Se scurge năutul de lichid.

Într-o tavă se pun morcovii și năutul, după care se presară cu chimion. Se stropesc cu o lingură de ulei de măsline, după care se adaugă sare și piper după gust. Tava se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Tava se scoate de la cuptor și se lasă la răcit, după care se adaugă sucul de lămâie și menta. Se amestecă bine și se lasă la frigider pentru 30 de minute, apoi se scoate cu o oră înainte de servire.

Modul de preparare pentru păstrăvi. Se curăță peștele de solzi și de măruntaie și se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se usucă cu prosoape de unică folosință. Se presară sare grunjoasă în interior și în exterior.

ADVERTISEMENT

Într-o tavă se pune ulei și se așază cele două bucăți de păstrăvi. Se lasă la cuptor, iar după ce peștele a prins o crustă, se stropește cu zeamă de lămâie și cu vin alb. Tava se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Salata de morcovi cu năut se așază pe platou și se stropește cu ulei de măsline. Se presară cu fulgi de fistic, iar în mijloc se așază păstrăvii. Poftă bună!

ADVERTISEMENT