Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul se sărbătorește pe 24 iunie, fiind și o zi cu dezlegare la pește. FANATIK îți propune o rețetă delicioasă și simplă, pe bază de pește, pentru această zi de sărbătoare.
Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul este o zi cu dezlegare la pește, perfectă pentru a prepara o rețetă de păstrăv la cuptor, cu garnitură de salata marocană de morcovi și năut.
Această rețetă se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă, potrivit gustos.ro.
Pentru salata de morcovi si naut:
Se preîncălzește cuptorul și se începe prepararea salatei. Se curăță morcovii și se spală, apoi se taie în bețigașe mai groase. Se scurge năutul de lichid.
Într-o tavă se pun morcovii și năutul, după care se presară cu chimion. Se stropesc cu o lingură de ulei de măsline, după care se adaugă sare și piper după gust. Tava se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Tava se scoate de la cuptor și se lasă la răcit, după care se adaugă sucul de lămâie și menta. Se amestecă bine și se lasă la frigider pentru 30 de minute, apoi se scoate cu o oră înainte de servire.
Modul de preparare pentru păstrăvi. Se curăță peștele de solzi și de măruntaie și se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se usucă cu prosoape de unică folosință. Se presară sare grunjoasă în interior și în exterior.
Într-o tavă se pune ulei și se așază cele două bucăți de păstrăvi. Se lasă la cuptor, iar după ce peștele a prins o crustă, se stropește cu zeamă de lămâie și cu vin alb. Tava se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute.
Salata de morcovi cu năut se așază pe platou și se stropește cu ulei de măsline. Se presară cu fulgi de fistic, iar în mijloc se așază păstrăvii. Poftă bună!