Pregătește-te să impresionezi pe toată lumea cu acest păstrăv la cuptor. Rețetă include un ingredient special care face toată diferența.
Vrei să pregătești cel mai gustos păstrăv la cuptor? Secretul stă într-un ingredient magic care îi dă peștelui un gust senzațional. Este vorba despre rozmarin, un condiment aromat care face minuni. Câteva crenguțe de rozmarin în tavă, și peștele tău va avea o savoare și un gust de neuitat.
Păstrăvul este un pește deosebit de sănătos, plin de nutrienți esențiali, precum acizii grași Omega-3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 și proteine. Un avantaj important al păstrăvului este nivelul său scăzut de mercur, ceea ce îl face o alegere sigură pentru consum regulat, potrivit dieta.romedic.ro.
Iată cum poți pregăti o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor cu vin și usturoi, folosind rozmarinul ca ingredient secret, după cum am descoperit pe bucataras.ro.
4 păstrăvi
1 cățel de usturoi
ulei de măsline
1 pahar vin alb
sare, piper, boia
1 lămâie
rozmarin proaspăt/uscat
pătrunjel proaspăt
Mai întâi, începe prin curățarea atentă a peștilor. După ce i-ai spălat bine, lasă-i să se zvânte puțin. Apoi, vei asezona peștii cu un amestec de condimente din sare, piper și boia.
Următorul pas este aranjarea păstrăvilor într-o tavă. Unge-o mai întâi cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a preveni lipirea. Umple burta fiecărui pește cu frunzulițe de rozmarin și bucățele de usturoi zdrobit care vor infuza peștele cu arome minunate în timpul gătitului.
Pentru a adăuga și mai multă savoare, toarnă un pahar de vin alb peste pești. Vinul va crea un sos delicat și va menține peștele suculent. Mai presară apoi câteva frunze de rozmarin și adaugă niște bucățele de usturoi și deasupra peștilor.
Introdu tava la cuptor și lasă păstrăvii să se gătească pentru aproximativ 30-40 de minute. Când păstrăvii sunt gata, scoate-i din cuptor. Vor fi aurii, aromați și incredibil de apetisanți. Adaugă câteva felii de lămâie lângă fiecare pește și puțin pătrunjel proaspăt. Poftă bună!