Carnea de găină de țară este versatilă și delicioasă în orice combinație ai pregăti-o. Dacă vrei ca aceasta să iasă mereu fragedă, trebuie să faci un singur lucru înainte să o gătești.
Nimic nu se compară cu gustul cărnii de găină de țară. Gustul ei autentic le ajută pe gospodine să nu dea niciodată greș, indiferent de felul de mâncare pe care aleg să îl prepare.
Totuși, carnea de găină de țară are și un dezavantaj. Spre deosebire de carnea din comerț, aceasta fierbe mult mai greu. Din cauză că este mult mai densă, carnea de găină de țară va avea mereu nevoie de un timp mai mare de gătit.
Pentru multe gospodine, obținerea unei cărni fragede și gustoase este o adevărată provocare. Din fericire, există o mulțime de trucuri și soluții care te vor ajuta să pui în farfurie cea mai moale carne de găină de țară.
Primul și poate cel mai simplu truc de pus în aplicare este saramura. Bucătarii cu experiență recomandă prepararea unei saramuri în care să fie pusă carnea de pui înainte de fierbere.
Pentru a face cea mai bună saramură, ai nevoie de apă, zahăr, sare, usturoi, piper, dar și alte condimente, în funcție de preferințe. În saramura obținută, carnea de pui trebuie să stea maxim 24 de ore la înmuiat.
În schimb, dacă preferi saramura uscată, este suficient să ungi carnea cu toate condimentele menționate. Trebuie să o lași la frigider peste noapte sau chiar câteva ore și te vei bucura de cea mai fragedă carne de găină de țară.
Multe gospodine mai pun în aplicare și alte trucuri practice la care apelează atunci când fierb carnea de găină. De exemplu, dacă vei pune o lingură de inox în oala în care fierbi carnea de găină de țară, vei reduce considerabil timpul de gătire.
Mult mai simplu și mai eficient este să optezi direct pentru o oală sub presiune. Nu doar că vei reduce timpul de gătire, dar te vei bucura și de un preparat moale și delicios. Totuși, este recomandat să verifici constant carnea pentru a vedea când este gata.
Carnea de găină de țară va fi mult mai fragedă dacă o vei fierbe la foc mic timp de câteva ore. Chiar dacă este un proces destul de lent, vei reuși să obții textura dorită a cărnii de găină.