Dacă vrei să îți iasă friptura fragedă, e esențial să știi ce să pui peste carnea de porc. Un bucătar de top se bazează pe un ingredient secret astfel încât să obțină textura dorită, dar și o aromă aparte.
Toată lumea își dorește să obțină preparate cât mai gustoase. Când vine vorba însă de o carne ceva mai fragedă, putem avea probleme. Nu puține au fost cazurile în care unele gospodine s-au trezit cu o carne ceva mai tare decât ar fi crezut.
Există însă soluții pentru orice. Iar în bucătărie o mulțime de trucuri pot funcționa. Astfel, te poți baza și tu pe ele. Sunt tehnici simple, iar uneori, ingredientele banale pot ajunge să facă diferența.
Dacă vrei să te bucuri de o friptură fragedă, este important ce pui peste carnea de porc. Bucătarii cu experiență spun că există un ingredient cheie care va face diferența, dacă e pus cum trebuie.
Este vorba despre iaurt. Acesta poate fi înlocuit și cu laptele bătut și pur și simplu face minuni. Astfel, condimentează carnea, iar mai apoi adaug-o într-o pungă cu iaurt. Aceasta trebuie să stea la marinat cel puțin 30 de minute. O poți lăsa și două ore, dar nu mai mult de atât.
Acizii au rolul de a slăbi structura proteinei, făcând astfel carnea mai fragedă. Această tehnică este des utilizată în cele mai multe restaurante, acesta fiind și motivul pentru care de multe ori, carnea are o textură aparte.
Acum că ai aflat ce să pui peste carnea de porc, e bine să ții cont și de alte aspecte importante. Spre exemplu, înainte de a fi adăugată în tavă, aceasta trebuie clătită foarte bine, iar ulterior uscată cu o lavetă de hârtie.
Carnea de porc trebuie de asemenea să fie și feliată. Pentru ca toate condimentele să fie absorbite și pentru un interior fraged, ea trebuie crestată. Practic faci niște tăieturi superficiale pe toată suprafața bucății de carne.
Ca și garnitură poți adăuga la cuptor lângă ea niște cartofi condimentați. Rezultatul va fi cu siguranță unul pe măsura așteptărilor tale, astfel că vei putea repeta rețeta ori de câte ori îți dorești.