Life

Ce să pui peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc

Tu știi ce să pui peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută? Acest truc nu e știut chiar de orice gospodină.
20.06.2024 | 13:41
Ce sa pui peste carnea de vita ca sa iasa frageda si bine facuta Trucul pe care putine gospodine il cunosc
Ce să pui peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

E esențial să știi ce să pui peste carnea de vită dacă vrei să iasă fragedă și bine făcută. Unele ingrediente fac diferența, iar la final te vei bucura de un preparat cu adevărat delicios, dar și cu o textură deosebită.

Ce să pui peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută

Carnea de vită este delicioasă. Pe de altă parte, spre deosebire de cea de pui sau de porc, aceasta necesită o atenție ceva mai mare în momentul în care este preparată. În caz contrar fie se poate usca, fie ajunge să fie crudă în interior.

ADVERTISEMENT

Există însă niște secrete pe care orice gospodină trebuie să le cunoască. Niște gesturi banale și niște ingrediente atent alese pot face diferența la final, astfel încât să obținem un preparat ca la carte.

Ce să pui, deci, peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută? Înainte de toate e esențial să lovești carnea cu un ciocan. În acest mod vei neutraliza fibrele care o fac tare. Acum urmează cel mai important pas și anume marinarea.

ADVERTISEMENT

Carnea de vită trebuie marinată în suc de lămâie, oțet, iaurt, dar și suc de ananas, după preferințe. Rezultatul este că proteinele greu de prelucrat vor fi neutralizate. Cu alte cuvinte, carnea va fi pe jumătate gătită chiar înainte de a intra la cuptor.

De ce să pui sare pe carnea de vită cu 24 de ore înainte de a o prepara

Acum să ai aflat ce să pui peste carnea de vită ca să iasă fragedă și bine făcută, e important să știi și cât să o ții la marinat. Dacă va sta mai mult nu va fi mai bună, ci din contră, s-ar putea să fie mult prea moale.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniu culinar recomandă să ținem carnea la marinat între 30 de minute și două ore. De asemenea, sarea e importantă când vorbim de carnea de vită. Aceasta nu dă doar gust, ci și atrage umezeala din interiorul cărnii.

Totodată, sarea concentrează aromele și oferă un aspect rumen în mod natural. Iar asta vei observa și tu după ce vei scoate carnea de vită fie ea de la cuptor, fie de pe grătar. Sarea poate fi pusă pe carne chiar și cu 24 de ore înainte de a fi gătită de asemenea.

ADVERTISEMENT

Iar o altă regulă esențială este ca întreaga carne să stea la temperatura camerei. După ce a fost la marinat în frigider, ea trebuie lăsată cel puțin 30 de minute pe masă, înainte de a fi gătită. În acest mod se va face uniform și marginile nu vor fi arse.

ADVERTISEMENT